Belçika ve Polonya'dan ithal edilen patates cipsinde GDO tespit edildi

Belçika ve Polonya'dan ithal edilen patates cipsinde GDO tespit edildi
Türkiye'nin Belçika ve Polonya'dan ithal ettiği 130 gr.’lık ambalajlarda satılan Pringles Original Flavour Sade Patates Cipsi’nde GDO varlığı tespit edildi.

Ocak ayının son haftasında Kocaeli’nde yapılan incelemeler kapsamında GDO tespit edilmesi üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Pringles markalı ürünlerin Belçika ve Polonya menşeli çeşitlerinde tüm Türkiye’de %100 analiz sıklığı uygulanmaya başlandı. Buna göre bu ülkelerden Türkiye'ye ithal edilen tüm ürünlerden numune alınarak sıkı analizler yapıldı. sıklaştırıldı. Yapılan çalışmanın sonucunda 130 gr.’lık ambalajlarda satılan Pringles Original Flavour Sade Patates Cipsi’nde GDO varlığı tespit edildi.

Gıda Dedektifi'nin aktardığı habere göre, GDO tespiti yapılan ürünün parti numarası 1290035740 olarak öğrenilirken, ürünlerin piyasaya arz edilmeden depolarda tutulduğu belirtiliyor.

Konuyla ilgili Polonya ve Belçika’dan ithal edilen farklı parti numaralarında da GDO tespiti olup olmadığı ya da söz konusu ürünlerin akıbetiyle ilgili ithalatçı firma Düzey Tüketim Malları ya da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kamuyouna bir açıklama yapılması bekleniyor.

GAZETE PROMOSYONU OLARAK ÜLKEYE GİRMİŞTİ

Söz konusu ürün ülkemizde uzun zamandır satışta olup, yıllar önce Uzan Grubu’na bağlı Star gazetesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılarak piyasaya giriş yapmıştı. Pringles Sade Patates Cipsi içeriğindeki patateslerde GDO tespiti olduğu sanılıyor. Üründe kurutulmuş patates haricinde; Ayçiçek ve Mısır yağları, Emülgatör, Maltodesktrin, Tuz, Maya ekstraktı ve Renklendirici olarak Anatto bulunuyor.

Öne Çıkanlar