Belediye başkanı AKP il başkanının numarasını tüm kente verdi

Belediye başkanı AKP il başkanının numarasını tüm kente verdi
CHP'li Bolu Belediyesi başkanı, İŞKUR'dan 200 işçi alma talebini engellediği iddiasıyla AKP il başkanının numarasını, 'arayın, sorun' diyerek bilbordlara astırdı.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın İŞKUR'un İşbaşı Eğitim Programı'yla belediyeye 200 kişi alma talebi, İŞKUR tarafından kabul edilmemesinin sebebi olarak AKP İl Başkanı Nurettin Doğanay'ı gösterdi. Bununla yetinmeyen Özcan, il başkanını numarasını tüm kentte bulunan bilbordlara astırdı.

Bolu Belediye Başkanı, 16 Ocak’ta İŞKUR İl Müdürlüğü‘ne başvurarak İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 200 kişi talebinde bulundu. Ancak talebi reddedildi. Özcan, İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın‘ın, bakanlık onayına rağmen taleplerine, AKP İl Başkanının ve AKP'li milletvekillerinin baskısı sonucu olumsuz cevap verdiğini iddia etti.Özcan, talebinin, AKP İl Başkanı Nurettin Doğanay'ın İşkur İl Müdürüne baskı yapmasından dolayı geri çevrildiğini söyledi. Doğanay'ın telefon numarasının da yer aldığı bir afiş hazırlatarak kentin dört bir yanına astırdı.

Afişte, "İŞKUR müdürlüğüne haklı ve emsalleri bulunan talebimizi reddetme talimatı veren AKP il başkanını 0533…… numarasından arayıp, tutumunun sebebin, sorabilirsiniz" ifadelerine yer aldı.

İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın ise Özcan’ın açıklamalarının gerçek dışı olduğunu söyledi. İşbaşı eğitim programlarında önceliğin özel sektör iş yerleriyle işbirliği yapılması olduğunu belirten Yalçın, "Bolu Belediyesi şirketi olan Boluyu Seviyorum A.Ş. de ilgili mevzuat çerçevesinde İşbaşı Eğitim Programı düzenlemeden de daha önceki belediyelerin yaptığı gibi ihtiyacı doğrultusunda doğrudan istihdam yapabilirler" dedi.

Öte yandan iddianın odağındaki AKP İl Başkanı Nurettin Doğanay, numarasının yer aldığı afişlerin asılmasının ardından Başkan Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar