Kaynaşlı Belediye Başkanı, kadın sanatçıyı Düzce'ye yakıştıramadı

Kaynaşlı Belediye Başkanı, kadın sanatçıyı Düzce'ye yakıştıramadı
Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Düzcespor'un şampiyonluk kutlamalarında Ece Seçkin'in sahne alacak olmasına, ' Düzce muhafazakar bir yerdir' diyerek karşı çıktı.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Düzcespor'un şampiyonluk kutlamasında şarkıcı Ece Seçkin'in sahne alacak olmasını, Düzce'nin "muhafazakar bir yer" olmasını bahane ederek "Kutlama için bir bayan şarkıcıyı getirmeleri yakışmaz" sözleriyle eleştirdi.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın üniformalarının İslam'a uygun olmadığını savunup sporcuların kendilerini 'teşhir ettiğini' söyleyen ve tepki çeken paylaşımı sonrasında MHP'den ihraç edilen Düzce'nin Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, şimdi de Düzcespor'un şampiyonluk kutlamalarına getirilen kadın sanatçıya itiraz etti.

'DÜZCE MUHAFAZAKÂR BİR YERDİR'

Birol Şahin bu kez, futbolda ikinci lige yükselen Düzcespor'un düzenleyeceği şampiyonluk kutlamasında bir kadın sanatçının sahne almasına tepki gösterdi.

Birol Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Düzcespor'un şampiyon olmasından dolayı çok mutlu olduk, sevindik, tebrik ettik. Ancak, cumartesi günü kutlama için bir bayan şarkıcıyı getirmeleri Düzcespor'a ve Düzceli'ye yakışmaz! Düzce muhafazakar bir yerdir. Dini değerlerine bağlıdır. Sevinelim, kutlayalım ama, sınırları aşmadan!!!" diye yazdı.

 

ECE SEÇKİN'DEN TEPKİ: BAYAN DEĞİL KADIN

Şahin'e yanıt ise şarkıcı Ece Seçkin'den geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Seçkin, Şahin'in paylaşımını şaşkınlıkla okuduğunu belirterek; ''Sayın Şahin, bayan değil KADIN! Bu ülkenin 81 ilini şarkılar söyleyerek gezdim, gezmeye de devam edeceğim. Bu aşağılayıcı ve ayrımcı açıklamanızı şaşkınlıkla okudum. İnsanların konserime gelip müzik dinlemesinin muhafazakarlıkla ne alakası var konuyu nereye çekmek istiyorsunuz?'' ifadelerini kullandı.

'KADINLARI SUSTURAMAZSINIZ'

Kendisinin ve kadınların şarkı söylemeye devam edeceklerini belirten Seçkin, paylaşımında; ''Siz "kadın, müzik ve konser" üçlemesine "sınırları aşmak" diyorsanız size kötü bir haberim var Sayın Şahin...Ben ve kadın meslektaşlarım sizin gibilerin zihniyet "sınırlarını aşmak" için şarkılar söylemeye devam edeceğiz! KADINLARI SUSTURAMAZSINIZ'' ifadelerine yer verdi.

Seçkin ayrıca ''Bu mesleği yapan tüm kadın arkadaşlarımdan #KadınlarıSusturamazsınız tag'ine destek bekliyorum. Müzik susmasın, biz susmayalım. Kalın sağlıcakla'' dedi.

Öne Çıkanlar