Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Yaşar Akkuş tutuklandı

Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Yaşar Akkuş tutuklandı
Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş'un savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Remzi BUDANCIR


ARTI GERÇEK- Iğdır Belediyesi Eş Başkanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş, İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Mayıs'ta görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyım atandı. Yerlerine kayyım atanmasının ardından gözaltına alınan Çelik ve Akkuş hakkında yürütülen soruşturmaya da gizlilik kararı konuldu. Üç gündür gözaltında olan Yaşar Akkuş, tutuklama talebiyle bugün çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

 adliyeye çıkarılan Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş'un savcılık ifadesi nin ardından tutuklanma talebiyle sevkedildiği nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

MİLLETVEKİLLERİNİN ADLİYEYE GİRİŞİ ENGELLENDİ

Iğdır'da bulunan HDP Milletvekilleri Kemal Bülbül, Habip Eksik ve Mehmet Rüştü Tiryaki duruşmayı takip etmek için adliyeye geçti. Adliye etrafında çok sayıda TOMA, zırhlı araç ve çevik kuvvet ekibi konuşlandıran polis, milletvekillerinin adliyeye gidişine izin vermedi. Milletvekilleri adliyeye girişlerinin engellemek için polisin bariyer kurmasına sert tepki gösterdi. Her üç milletvekili polis bariyerleri önünde açılama yaptı.

BÜLBÜL: VALİ VE SAVCI ANAYASAYI İHLAL EDİYOR

Iğdır'da yaşananların 'Darbe' olduğunu söyleyen HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, gözaltına alınan belediye başkanlarının davasını takip etmek için kente geldiklerini söyledi. Adliye önünde polis engeli ile karşılaştıklarını ifade eden Bülbül, "Burada vali, Cumhuriyet Savcısı yasalara, Anayasayı ihlal ederek vekillerin adliyeye girmesini önlüyor. Darbe katlanarak devam ediyor. Bu darbeyi daha yüksek bir seviyeye çıkarmaktır. Bu faşizmdir. Bu hak ihlalidir. Bu yasaların anayasanın çiğnenmesidir. Bunu kesinlikle tanımıyoruz. Bir an önce, belediye eş başkanlarımız serbest bırakılmalıdır" dedi.


Iğdır Belediyesi Eş Başkanları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik

EKSİK: IĞDIR'DA DARBE YAPILDI

Iğdır’da yapılanın 'darbe' olduğunu söyleyen HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, kendini 'müdür' diye tanıtan bir şahsın (polis) adliyeye girmesini engellediğini belirtti: "Bu gün Iğdır’da AKP ve vali, kayyım maalesef bir darbe yaptı. Üç milletvekilini adliyeye sokmuyorlar. Bu hukuksuzluğu kendine yöntem olarak belirlemişler. Kendine müdür diyen şahıs, 'Ben geçirmem, valinin şifai emri var' diyor. Yasal dayanağı istiyoruz, yok. Kanunu soruyoruz yok. Bu Anayasayı tanımadıklarını, kanunları tanımadığını, hukuku tanımadığını, TBMM'yi tanımadığını, Milletvekillerine görev yaptırmadıklarının itirafıdır. Bu gün kendi ağızları ile itiraf ettiler. Bu şekilde TBMM'yi tanımadıklarını itiraf etmiş oldular."

TİRYAKİ: YARGI YETKİSİ GASP EDİLDİ

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki mahkemelerin verdiği kararların girişinde 'Millet adına' yazıldığını hatırlatarak, hiç kimsenin vatandaşın adliyeye girişini, duruşmaları izlemesini engelleyeceğini söyledi. Bunun millet adına karar veren yargı yetkisinin açıkça gasp edilmesi anlamına geldiğini vurgulayan Tiryaki, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Millet adına karar vermek yetkisini bugün savcı tarafından, vali tarafından ve bize emniyet müdür yardımcısı olduğunu söyleyen kişiler tarafından gasp edildiğini göstermektedir. Bütün yargılamalar aleni olmak zorundadır. Eğer mahkemelerin aleniyeti keyfi gerekçelerle, gasp edilen belediyeler nedeni ile zedelenirse, işte orada demokrasi değil, hukukun kırıntısı bile kalmamıştır. Hırsızlık, gasp yetmemiştir bunlar bu gün burada hukuku demokrasiyi katletmiştir."

BELEDİYE EŞ BAŞKANI AKKUŞ NÖBETÇİ SAVCILIK TARAFINDAN TUTUKLANDI

Milletvekillerinin adliyeye girişi engellenirken, adliyeye çıkarılan Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş'un savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sevkedildiği nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar