Belediyelere ilginç başarı kriteri

Belediyelere ilginç başarı kriteri
AKP'li belediyelerin performans kriterleri arasında 'evlenme ve boşanma oranları' da yer aldı.

HABER MERKEZİ - AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya belediye başkanlarına, belediyelerle ilgili performans ölçümlerine dair bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, bir sunum yaptı.

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre kurumsal performans değerlendirmesinin yanı sıra kamuoyu algısı ve teşkilat performansını da ölçtüklerini ifade eden Kaya, bu kapsamda belediye ziyaretleri, il ve bölge çalışma toplantıları yapıldığını ve bunlara devam edileceğini kaydetti.

Kaya’nın sunumunda belediyelerin performans kriterleri arasında altyapı önemli bir yer tutarken, içme suyu, atık su, şebeke ve arıtma tesisleri, kadın sığınma evi ile kişi başına düşen yeşil alan gibi verilere de bakıldığı belirtildi.

Bununla birlikte vergi mükellefindeki artış ve azalma, işsizlik oranı, derslik başına düşen öğrenci sayısı, evlenme ve boşanma oranları, hastane ve yatak sayısı, şahsa ve mala karşı işlenen suç sayıları da belediyelerin performans kriterleri arasında gösterildi.

Milliyet'ten Kıvanç El'in aktardığına göre de tüm bu kriterlerin yanı sıra belediyeler için açılan dosyalara bir çok veri konulduğu da sunumda belirtildi. 2014’te verilen vaatlerin ne kadarının gerçekleştiği ve 2019 yerel seçimlerine kadar ne kadarının gerçekleştiğinin ölçülmesinin yanı sıra sosyal yaşam, ekonomi, sağlık ve eğitim gibi verilere de belediyelerin dosyalarında yer veriliyor.

AK Parti’de İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Balıkesir ve Niğde belediye başkanlarının yapılan değerlendirme ve analizler kapsamında istifaları istenmişti.

Öne Çıkanlar