Belgesi olmadığı için ceza kesilince itiraz etti: Halamın oğlu İçişleri Bakanlığı'nda genel müdür

Belgesi olmadığı için ceza kesilince itiraz etti: Halamın oğlu İçişleri Bakanlığı'nda genel müdür
Ceza kesilen şahıslar, tutulan tutanağın ardından kalacak yeri olmadığı için belediyenin erkek sığınma evine götürülmek üzere polis aracına bindirildi.

Antalya’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek uygulama noktasına ticari taksiyle gelen 2 kişiye kısıtlamayı ihlalden 6 bin liralık ceza kesildi. Kendisine ceza yazılamayacağını belirterek ekiplerle uzun uzun tartışan kişilerden birinin, "Sizi İçişleri Bakanlığı’na kadar şikâyet edeceğim. Halamın oğlu orada genel müdür" dedi.

Olay, Muratpaşa ilçesi Sakıp Sabancı Bulvarı üzerinde yaşandı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kontrol noktasına gelen ticari taksiyi durdurarak, yolcu olarak seyahat eden Mehmet E. ve yanında bulunan arkadaşına muafiyet belgesinin olup olmadığını sordu. 2 kişi sokağa çıkma izin belgelerinin olmadığını belirterek, Ankara'ya gitmek üzere otogara gittiklerini ve kendilerine ceza kesilemeyeceğini söyledi. Yapılan incelemede şahısların biletlerinin de olmadığı görüldü. Polis ekipleri şahısları ticari taksiden indirerek ceza makbuzu düzenlemek için polis otosunun yanına götürdü.

‘BEN CEZA KABUL ETMİYORUM’

Sözcü’nün İHA’dan aktardığı habere göre burada kendisine ceza yazılacağını öğrenen ve polis ekiplerine direnen Mehmet E., "Sizi İçişleri Bakanlığına kadar şikayet edeceğim. Halamın oğlu orada genel müdür. Yaptığınız ayıp bir şeydir. Ben Antalya'da ikamet etmiyorum. Benim burada evim yok. Evim yok abi? Ben nereye çıkacağım? Ben de kaldırım üzerinde yatarım. Ben size 50 kere mi kimlik vereceğim. Benim kimliğimi kontrol ettiler. Biz zaten mağdur olduk, bize neden ceza yazılıyor. Bu neyin cezası? Bizim kalacak yerimiz yok. Ben neden itiraz için idareye gideceğim? Ben ceza kabul etmiyorum. Neden kabul edeyim? Ben bir de idare mahkemesi ile mi uğraşacağım. Abi bana ceza yazamazlar" dedi.

6 BİN 300 TL’LİK CEZA

Polis, vatandaştan sakin olmasını ve sesini yükseltmemesini isterken, her iki şahsa da kısıtlamayı ihlalden 3 bin 150 TL olmak üzere toplamda 6 bin 300 TL ceza makbuzu düzenledi. Mehmet E. kendisini görüntüleyen gazeteciye ise durumunu şöyle anlattı:

"Biz buraya çalışmaya geldik. Bize e-devlet üzerinden belge almamızı söylüyorlar, oradan da alamıyoruz. Biz buraya bir restoranın tadilatı için geldik. Anlaşamadık. Şimdi geri gidiyoruz."

ERKEK SIĞINMA EVİNE GÖTÜRÜLDÜLER

Ekiplere bir süre daha itiraz eden şahıslar için bu kez durumlarının anlatıldığı bir tutanak tutuldu. Şahıslar tutulan tutanağın ardından kalacak yeri olmadığı için Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin erkek sığınma evine götürülmek üzere polis otosuna bindirildi.

Öne Çıkanlar