'Benim kızımı öldürdüler başka kızlarımız ölmesin' diyen babadan dayanışma çağrısı

'Benim kızımı öldürdüler başka kızlarımız ölmesin' diyen babadan dayanışma çağrısı
Manisa’da işe giderken katledilen Gülnur Kocabaş’ın babası Ümit Kocabaş, yarın görülecek duruşma öncesi destek çağrısında bulundu.

Manisa'da 28 Mayıs 2020'de Şehzadeler ilçesi Alaybey Mahallesi'ndeki evinden işe gitmek üzere çıkan Gülnur Kocabaş'ı (22) katleden Yusuf Akbulut (27) yarın ikinci kez hâkim karşısına çıkacak. "Tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla yargılanan Akbulut’un davası Manisa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Dava öncesi Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Gülnur Kocabaş’ın babası Ümit Kocabaş, sanığın en ağır cezayı almasını istediğini dile getirerek, kamuoyuna da davaya destek çağrısında bulundu.

'İNDİRİM ALMAK İÇİN YALAN SÖYLÜYOR'

Kızının çalışmak için Kütahya'dan Manisa'ya yerleştiğini belirten baba Kocabaş, "Benim kızım çalışıp, bize destek olmak için Manisa’ya gitti. Kızımı öldüren sanık mahkemede 'Arkadaştık, evlenmek istiyorduk' diyerek yalan söylüyor. Kızım defalarca çalıştığı iş yerindeki amirlerine rahatsız edildiğini söylemiş. Savunmasında bu yalanı söylemesinin nedeni alacağı cezayı düşürmek. Sadece konuşmak için giden biri arabasına tüfek almaz" dedi.

'KIZIM GÜL GİBİYDİ, ONU ÖLDÜREN BİZİ DE SOLDURDU’

Kızının herkes tarafından sevilen biri olduğunu söyleyen Kocabaş, "Benim kızım daha 22 yaşındaydı. Hayalleri vardı, neşe doluydu, adı gibi gül gibiydi. Onu öldüren bizi de soldurdu. Hayatımızı, canımızı aldı. İlk duruşmada 'pişmanım, tahliyemi istiyorum' dedi. Biz ailesi olarak pişman olduğuna inanmıyoruz. Aracında pompalı tüfeğin olması cinayeti hazırladığını gösteriyor" diye konuştu.

'BENİM KIZIMI ÖLDÜRDÜLER ENGELLEYEMEDİK AMA BAŞKA KIZLARIMIZ ZARAR GÖRMESİN’

Kızının ölümünün ardından geçen süre içinde Türkiye'de yüzlerce kadının öldürüldüğünü belirten Kocabaş, son olarak "Kadınların her gün öldürüldüğü bu ülkede katillerin en ağır cezayı alması gerekiyor. Benim kızımı öldürdüler, engelleyemedik ama başka kızlarımıza zarar gelmesin diye sanığın hiçbir indirimden faydalanmadan en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Biz ailesi olarak davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Herkesi davamız için dayanışmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

DAVA SÜRECİ

Manisa’da 28 Mayıs 2020 tarihinde Gülnur Kocabaş,  Yusuf Akbulut tarafından katledildi. Kocabaş’ı katleden Akbulut tutuklanırken hakkında "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan dava açıldı. Manisa 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ardından Akbulut, 14 Ocak 2021'de hakim karşısına çıktı. Duruşmayı, katledilen Kocabaş’ın ailesi ve çok sayıda kadın örgütü de izledi.  Yusuf Akbulut, duruşmada katliamı planlamadığını, pişman olduğunu iddia etti.

Öne Çıkanlar