Benzin ve motorinde indirim: Pompa fiyatlarına yansımayacak

Benzin ve motorinde indirim: Pompa fiyatlarına yansımayacak
ÖTV düzenlemesi kapsamında benzinde 1.63 TL, motorinde 1.65 TL indirim yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) benzinde 1.63 TL, motorinde 1.65 TL indirime gidildiğini duyurdu ancak indirim son düzenleme ile pompa fiyatlarına yansımayacak, Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) gidecek.

'POMPAYA YANSIMAYACAK'

EPGİS'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 1,63 Motorinde 1,65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır."

AKARYAKIT FİYATLARINDA YENİ DÖNEM

Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararla birlikte akaryakıt fiyatlarında yeni bir döneme giriliyor. Akaryakıt ürünlerinde yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak olup olası artışlar 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

Cumhurbaşkanı kararına göre, akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak. Akaryakıt ürünlerinde ÖTV, ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacak.

 

Öne Çıkanlar