Beraat kararına tepkiler: Osman Kavala'ya resmi olarak 'pardon' demiş bulundular

Beraat kararına tepkiler: Osman Kavala'ya resmi olarak 'pardon' demiş bulundular
Gezi Davası'nda yargılananların tümüne beraat çıkması sosyal medyanın gündeminde.

Gezi Davası'nın bütün sanıklarına beraat kararının çıkması sosyal medyada da gündem oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu" derken, CHP'li Eren Erdem "840 gündür tutuklu olan Osman Kavala’ya resmi olarak 'pardon' demiş bulundular" değerlendirmesinde bulundu.

İşte o tepkilerden bazıları:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Gezi Parkı ile ilgili davada herkese beraat çıkması çok sevindirici ve yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu. İstanbul'da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun" dedi.

CHP'li Eren Erdem "Bugün Gezi davasındaki beraat kararıyla, 840 gündür tutuklu olan Osman Kavala’ya resmi olarak "pardon" demiş bulundular. 840 Gün, orayı çok iyi bilen bir olarak, cezaevi arkadaşım Osman Kavala’nın yaşamından koparıldı. Ve son tahlilde "pardon" denildi. Yazık... #GeziyiSavunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Atilla Taş "Bedavadan yatırdınız Osman Kavala’yı ve diğerlerini! Tıpkı bizim gibi allerjiniz olan adamlara yaptığınız gibi! Beraat kararları sevindirici ve adalet adına umut verici! Geçmiş olsun Osman abi! #GeziyiSavunuyoruz @FreeOsmanKavala" dedi.

Oyuncu Pınar Öğün, "7 yıl akıyor gözlerimden… Durmuyor. Geçmiş olsun diyen içinden geçiren herkese sarılıyorum" ifadelerindi kullandı.

Daha önce Türkiye'de tutuklanıp bir süre hapis yatan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, "Gezi sırasında hükümet yetkilileriyle (Erdoğan dahil) görüşmeler yapan heyetlerde bulunan mimar ve şehir plancısı Mücella Yapıcı da suçlandı. Ve o da  beraat etti" dedi.

Gazeteci Kadri Gürsel "Adil yargılama yapmayan, celselerde savunmayı ve delillerini dikkate almayan bir mahkemenin beraat ve tahliye kararı tabii ki sürprizdir ve şaşırtıcıdır. Bu Türkiye’de güzel sürprizler ise ancak Gezi davasındaki gibi olabilir. Geçmiş olsun #OsmanKavala" paylaşımı yaptı.

.

Öne Çıkanlar