Erdoğan: 'Damatlar cumhurbaşkanlarını hayal kırıklığına uğratmaz'

Erdoğan: 'Damatlar cumhurbaşkanlarını hayal kırıklığına uğratmaz'
Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Beyaz Saray günlerini bir kitapta anlattı. Kitapta 2019'da Ankara’da Erdoğan ve Berat Albayrak ile Beştepe’de yaptığı görüşmeyi de anlattı.

ABD başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Beyaz Saray günlerini yazdığı "Breaking History" adlı bir kitap yazdı. Kitapta Şubat 2019'da İsrail-Filistin barış planını görüşmek için geldiği Ankara’da Erdoğan ve Berat Albayrak ile Beştepe’de yaptığı görüşmeyi de anlatan Kushner, Erdoğan'ın damadı Albayrak hakkında "Danışmanların bazen cumhurbaşkanlarını hayal kırıklığına uğratabileceğini ancak damatların bunu yapmayacağını" söylediğini açıkladı. 

ÜÇ ÇOCUK TAVSİYESİ

Serbestiyet’de yer alan habere göre; Kushner kitapta, 28 Şubat 2019’da İsrail-Filistin barış planını görüşmek için geldiği Ankara’da Erdoğan ve Berat Albayrak ile Beştepe’de yaptığı görüşmeyi anlattı.

Kushner, kitabında, barış planıyla ilgilenmeyen Erdoğan'ın kendisine üç çocuk tavsiyesinde bulunduğunu ve o sırada Hazine Bakanı olan damadı Berat Albayrak’ı övdüğünü belirtti.. "Hamas’ın terörizm ve kötü yönetimle Gazze’ye acı çektirdiğini söylediğimde Erdoğan durdu, bana inanamayarak baktı ve konuyu değiştirdi" diye yazan Kushner, Erdoğan'ın Berat Albayrak övgüsünü ise şu sözlerle anlattı:

"Ardından, aynı zamanda damadı olan Maliye Bakanı Berat Albayrak’a baktı ve danışmanların bazen cumhurbaşkanlarını hayal kırıklığına uğratabileceğini ancak damatların bunu yapmayacağını söyledi."

 

Öne Çıkanlar