Albayrak'ın tezini yazdığı iddia edilen profesöre yeni görev

Albayrak'ın tezini yazdığı iddia edilen profesöre yeni görev
Prof. Dr. Erişah Arıcan, Erdoğan'ın başına geçtiği Varlık Fonu yönetimine de atanmıştı.

Berat Albayrak'ın tezini yazdırdığı iddia edilen Prof. Dr. Erişah Arıcan, Varlık Fonu yönetiminin ardından Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Ekonomi dünyasının ve sermaye piyasalarının en önemli kurumlarından Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu, 31 Ağustos'taki ertelemenin ardından bugün toplandı.

VARLIK FONU YÖNETİMİNE DE ATANMIŞTI

Saat 14.00'te başlayan genel kurulda Erişah Arıcan, Borsa İstanbul'un yeni başkanı olarak seçildi. Prof. Dr. Erişah Arıcan, 12 Eylül 2018 itibariyle yapısı değişen ve başkanlığını Erdoğan'ın üstlendiği Türkiye Varlık Fonu'nun yönetim kuruluna atanmıştı. 2006 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Arıcan bir dönem Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmıştı. Arıcan aynı zamanda Borsa İstanbul’un yönetim kurulundaydı. 

Murat Çetinkaya’nın Genel Müdür, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi olduğu Borsa İstanbul’da; Yunus Arıcı Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi; Prof. Dr. Erol Erdoğan Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi; Prof. Dr. Erişah Arıcan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi; Nicola Beattie Yönetim Kurulu Üyesi; Dr. Alp Keler TSPB Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi; Işınsu Kestelli Yönetim Kurulu Üyesi; Metin Ayışık Yönetim Kurulu Üyesi; İhsan Durdu Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.Mevcut yönetim, Borsa İstanbul tarihinde üst üste iki kez ertelendikten sonra 8 Haziran 2017’de gerçekleştirilen kritik Genel Kurul’da göreve getirildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar