Berat Albayrak'tan yeni iddia: OECD'de birinci, dünyada ikinciyiz

Berat Albayrak'tan yeni iddia: OECD'de birinci, dünyada ikinciyiz
Albayrak, sanayi üretimindeki artışla ilgili, 'İhracat treninin başına üretim lokomotifini getirerek istikrar ve verimlilik vagonlarını milli ekonomi raylarına oturtuyoruz' dedi.

ARTI GERÇEK - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi Üretim Endeksi'nde ağustos ayındaki yıllık yüzde 10,4 artışla Türkiye'nin OECD'de birinci, dünyada ikinci sırada olduğunu bildirdi. 

Albayrak, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı ağustos ayı sanayi üretimi verilerini değerlendirdi.

Sanayi Üretim Endeksi'nde ağustos ayındaki yıllık yüzde 10,4 artışla, "Türkiye'nin OECD'de birinci, dünyada Singapur'dan sonra ikinci sırada olduğuna" dikkat çeken Albayrak, perakende satış hacmi endeksinin yıllık bazda yüzde 5,8, sektörel ciro endeksinin de yüzde 23,5 yükseldiğini belirtti.

Bakan Albayrak, "İhracat treninin başına üretim lokomotifini getirerek istikrar ve verimlilik vagonlarını milli ekonomi raylarına oturtuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, Türkiye'nin sanayide en hızlı toparlanan ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Ağustos sanayi üretimi yıllık yüzde 10,4 artarak, Ocak 2018'den bu yana en yüksek performansı yakaladı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar