Berivan Aslan: Avusturya beni öldürmekle görevlendirilen kişiyi dava görülmeden sınır dışı etti

Berivan Aslan: Avusturya beni öldürmekle görevlendirilen kişiyi dava görülmeden sınır dışı etti
Avusturya Viyana Milletvekili Berivan Aslan, Avusturya’da yaşanan hükümet krizini, istifaları, kendisine karşı yapılması planlanan suikast davası sürecini +Gerçek TV'ye değerlendirdi.

ARTI GERÇEK- Avusturya Viyana Yeşiller Milletvekili Berivan Aslan Artı Gerçek TV’nin YouTube kanalında yayınlanan "Avrupa'dan Anlatıyorum"un programına konuk oldu. Avusturya'da son aylarda yaşanan hükümet krizini ve bunun topluma ve göçmenlere yansımasını Artı Gerçek TV'ye anlattı:

"İKTİDARA KİM GELİRSE GELSİN SONUÇ EZİLEN KESİMLER VE GÖÇMENLER AÇISINDAN DEĞİŞMİYOR"

Avusturya'nın muhafazakar partisi lideri Sebastian Kurz'un ve ona yakın olan isimlerin haklarında çıkan yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma iddiaları sonrası istifa etmelerini olumlu bulduğunu bu sitifa kültürünün işler olduğunu görmenin de ayrıca önemli olduğuna vurgu yapan Aslan ancak Avusturya nüfusunun büyük oranda sağ muhafzakar bir dünya görüşüne sahip olması nedeniyle bu zihniyet değişmediği sürece kim gelirse gelsin ezilen kesimlerdeni göçmenden yana tavır koyamayacağını ifade etti. Bu nedenle muhalif kesimlerin, göçmenlerin, kadınların kendi halkları için daha çok mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

"SAĞ POPÜLİST SİYASETÇİLER YILLARCA ENTEGRASYON İÇİN VERİLEN EMEĞİ BOŞA ÇIKARDI"

"Erdoğan ve MHP'nin yaptığı siyaset maalesef Avrupa'da yaşayan göçmenlerin entegrasyon politikalarına çok zarar veriyor. Bu siyasetten Avrupa'daki sağ partiler prim yapıyor. Arada olan göçmenlere ve yıllarca emek verdiğimiz entegrasyon politikalarına oluyor" diyen Aslan,
"Günün sonunda da kaybenden yine göçmenler oluyor.  Sebastian Kurz ve FPÖ ikili oynuyordu. Dış politikada Türkiye ile çok iyi ilişkiler kurarken iç politikada Türkiye ve Müslüman düşmanlığı veya yabancı düşmanlığı yapıyordu. Mesela Türkiyelilere seçim zamanı oy verebilemleri için Avusturya vatandaşlığından çıkmaya teşvik edilen insanlardan Erdoğan'a inanan 20 bin insan vatandaşlıktan çıktı. Şimdi vatandaşlığa geri de dönemiyorlar. Bir çok resmi sorunla karşı karşıyalar. Ne Erdoğan ne de Avusturya hükümeti bu insanalrın sorunlarını çözmeye çalışıyor" diyerek göçmenlerin hangi ülkede olursa olsun sağ muhafazakar politikalara karşı kendilerini korumaları gerektiğini ifade etti.

 

 

"ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİĞİM SIRADA HAMİLE OLDUĞUMU ÖĞRENDİM"

2020 yılının Eylül ayında Feyyaz Ö. adlı bir kişi Avusturya istihbaratına Berivan Aslan'a suikast düzenlemesi için MİT'in kendisini görevlendirdiğini ileri sürmüştü. Bu süreç sonunda Aslan uzun zaman evden çıkmamadığını bu sürede de hamile olduğunu ve gözetim altındayken çocuğunu dünyaya getirmek zorunda bırakıldığını söyleyerek "bu zihniyet nasıl bir zihniyettir ki sadece görevini yapan bir kadın politikacıyı üstelik de anne olmak üzere olan bri kadını öldürmeyi düşünebiliyor. Anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum" dedi. Avusturya hükümetinin suç işlemek üzere olduğunu ihaber eden bir insanı dava sürecine çok az kala sınır dışı ettiğini söyleyen Aslan, "neden bilemiyorum kiminle ne konuşuldu ama sonuçta bu olayın üzerini örtmeye çalışıyorlar"  dedi.

Aslan "Ben bir örgütü temsil etmeyen, bağımsız ama Kürt, sol düşünceli, kadın ve insan haklarını savunan biri olduğum çok farklı kimliklerin bir bütün olarak kendimde topladğım için benim gibi birini seçerek her kesimi korkutmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

"AB DAHA ÇOK İNSAN HAKLARINI BAZ ALAN BİR SİYESET YAPMAYA YÖNELMELİ"

Hem Avrupa'da hem de AB'nin ilişkisi olduğu ülkelerde AB'nin çıkar odaklı, büyük şirket ve kapitalistleri kayırarak politika yapması gerektiğini ifade eden Aslan Almanya'da yeni seçilen koalisyonun içinde sosyal demokratların, Yeşillerin olmasının belki buna bir nebze yardımcı olacağanı umduğunu söyledi. Özellikle Türkiye'de Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın, Ahmet Altan'ın, hasta olduğu halde hala cezaevinde tutulan Aysel Tuğluk'un, çocuklarıyla, bebekleriyle sağlıksız koşullarda, haksız yere cezaevinde tutulan kadınların durumuna dikkaet çekerek AB'nin bu konuda çok daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar