Berlin'de Alman-Rus okuluna kundaklama girişimi

Berlin'de Alman-Rus okuluna kundaklama girişimi
Almanya'nın Berlin kentinde Rus-Alman okuluna yangın çıkaran bir cihazla saldırı girişiminde bulunuldu. Berlin polisi şimdiye kadar Ruslara yönelik 100 şiddet olayı kaydetti.

+GERÇEK- Berlin-Marzahn'da 11.03. 2022 Cuma sabahı Alman-Rus "Uluslararası Lomonossow Okulu"na kundaklama saldırısı düzenlendi. Yapılan saldırının soruşturmasını Devlet Kriminal Dairesi'nde (LKA) siyasi suçlardan sorumlu devlet güvenlik teşkilatı yürütüyor. Bir polis sözcüsü yaptığı açıklamada, "saldırnın Ukrayna'daki savaşa bağlı kasıtlı bir eylem olduğunu varsayıyoruz" dedi.

Bu durum Almanya'da Rus kurumlarının ve Rus kökenli kişilerin saldırıya uğradığı sayısız vakadan sadece biri oldu. Bir sözcü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana, Berlin polisinin bu ve benzeri 100 civarında olayı kaydettiğini söyledi. Binalara ve Rus kulüplerine, Rus medyasına, büyükelçilik çalışanlarına ve özel şahıslara saldırı düzenlendi. Çoğunlukla mala zarar verme, tehdit ve hakaret içerikli bu saldırıların çoğu "Rus karşıtı" olarak sınıflandırılıyor.

'KORKAKÇA BİR SALDIRI'

Eğitim Senatörü Astrid-Sabine Busse, yaşananları barış içinde bir arada yaşamaya yönelik "korkakça bir saldırı" olarak nitelendirdi. Busse, "Okul asla şiddet yeri olmamalı, korunan bir yer olarak kalmalıdır" dedi. "Çok açık olan savaşı çocukların başlatmadığıdır. Putin rejiminin suçlarından Rus kökenli hiçbir okul çocuğu sorumlu tutulamaz."

Lomonosov okuluna yapılan kundaklama saldırısını sabah saat 3:20 sularında yoldan geçen bir kişi fark etti. Okulun spor salonunun giriş alanında yangın çıktı. İtfaiye yangını söndürdü. Kimse yaralanmadı. Ancak ilk değerlendirmeye göre spor salonu binasının yapısı yangından zarar gördü.

Güvenlik kameralarından failin, özel okulun girişine yangın çıkaran bir cihaz fırlattığı tespit edildi. Lomonossow Okulu, eski Sovyetler Birliği'nden gelen ve Berlin'de yaşayan ailelerin çocuklarla entegrasyonunu teşvik eden bir okul olarak tanımlanıyor.

Berlin'in Sosyal Demokrat Partili (SPD) belediye başkanı, Franzika Giffey Cuma günü yaptığı açıklamada, "Berlin'deki tüm Ukraynalı ve Rus asıllı insanları sokaklarımızda çatışmaya değil, birbirleriyle barışçıl bir şekilde yaşamaya çağırıyorum." dedi.

Öne Çıkanlar