Berlin'de otomobiliyle kalabalığa dalan kişinin aracında Türkiye karşıtı yazılar çıktı

Berlin'de otomobiliyle kalabalığa dalan kişinin aracında Türkiye karşıtı yazılar çıktı
Saldırı üzerine terör soruşturması başlatılırken saldırgan Gor H.‘nin hedefinin Berlin’deki Türkler olduğu iddia edildi. Bütün büyük şehirlerde terör alarmı verildi.

Almanya'nın başkenti Berlin’de insanların üzerine arabasını süren 29 yaşındaki saldırgan Gor H.‘nin arabasında Türkiye karşıtı yazılar bulunduğu iddia edildi.

Bugün yerel saatle 10.30 civarında bir araç kaldırımdaki kafelerde oturanların üstüne sürerek bir dükkanın vitrininden içeri girdi. Polis yaptığı açıklamada 29 yaşındaki hem Almanya hem de Ermenistan vatandaşlığına sahip Gor H.'yi gözaltına aldığını duyurdu.

BÜTÜN BÜYÜK ŞEHİRLERDE 'TERÖR ALARMI' VERİLDİ

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre Gor H.‘nin arabasından Türkiye aleyhinde yazılar ve pankartlar çıktı. Bu durumun, "Hedef Türkler miydi?" sorusunu akla getirdiğini belirten Gülen, Almanya'daki büyük şehirlerde terör alarmı verildiği belirtti.

Berlin İçişleri Senatörü Iris Spranger, "Arabada Türkiye ile ilgili yazılar ele geçirildi" açıklaması yaptı ama bunların içeriğini açıklamadı.

POLİS ÖLÜ VE YARALI SAYISINI HENÜZ AÇIKLAMADI

Berlin polisi açıklamasında, hayatını kaybedenlerin henüz ailelerine haber verilmediği için ölü ve yaralı sayısını açıklamayacaklarını belirtti.

Olayın kasıtlı olup olmadığı konusunda araştırmanın devam ettiğini belirten polis, şoförün önce Tauentzien Caddesi’nde oturan bir grubun üstüne sürdüğü ve daha sonra dükkanın vitrininden içeri girdiğini teyit etti.

Görgü tanıkları, "Hiç durmadan gaza bastı. Kaldırıma çıkıp insanların üzerine sürdü. Sonra gidip vitrine daldı. Ardından kaçmaya çalıştı ve çevredekiler onu yakaladı. Yakalanınca direnmedi ve polise teslim oldu" açıklaması yaptı. 

Öne Çıkanlar