Berlin'deki demokrasi konferansı hedef gösterildi: 'Şer ittifakı'

Berlin'deki demokrasi konferansı hedef gösterildi: 'Şer ittifakı'
Türkiye dışında sürgünde yaşayan aydın, gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve akademisyen ile HDP, CHP ve İYİ Partili isimlerin katıldığı konferans hedef gösterildi.

Türkiye dışında sürgünde yaşamak zorunda bırakılan aydın, gazeteci, sanatçı, akademisyen, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan 54 imzacı ismin çağrısıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen "Demokratik Türkiye için Toplumsal Sözleşme Konferansı" yandaşlar tarafından bir kez daha hedef gösterildi. Konferansın dün düzenlenen son gününde, sonuç bildirgesi belirlenmiş ve kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Can Dündar, Celal Başlangıç, Erk Acarer, Hayko Bağdat gibi gazetecilerin, Hatip Dicle, Hasip Kaplan, Leyla Birlik gibi siyasetçilerin, Mustafa Altıoklar, Ferhat Tunç gibi sanatçıların, Barış Akademisyenleri gibi çok sayıda aydın ve siyasetçinin katıldığı ses getiren konferans, hükümete yakın yandaş Türkiye gazetesinin hedefi oldu.

Alman parlamenter, siyasetçi ve meslek örgütü temsilcileri ile HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden isimlerin de katıldığı konferans, 'Şer İttifakı' denilerek hedef gösterildi.

Konferans haberini "FETÖ’cü, Gezici ve PKK’ya yakınlığı ile bilinen isimlerin bir araya geldiği Berlin’deki konferansa CHP, SP ve HDP’li milletvekilleri konuşmacı olarak katıldı" şeklindeki ifadelerle veren Türkiye gazetesi, muhalefet partilerince de katılım gösterilen konferansa katılan, Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlali kararı verilerek beraat ettirilen akademisyenleri 'sözde akademisyen' ifadeleriyle hedef aldı.

Konferansa katılanları 'Erdoğan düşmanı' ilan eden ve 'kirli ittifak' olduğunu öne süren gazete, şu ifadeleri kullandı:

"Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen "Demokratik Türkiye için Toplumsal Sözleşme Arayış" konferansı firari FETÖ’cü, Gezici ve PKK’ya yakınlığı ile bilinen isimleri bir araya getirdi.Devletin terörle mücadelesine karşı çıkan sözde akademisyenlerin moderatörlüğünü yaptığı konferansa Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı damga vurdu. Konferansa katılan ve katılım konusunda çağrıda bulunan isimler, Türkiye’ye karşı kurulan kirli ittifakı bir defa daha gün yüzüne çıkardı. FETÖ’den firari olan Ergun Babahan, Can Dündar, Eser Karakaş, PKK’ya yardım-yataklık ile kuryelik yapmaktan ötürü hakkında dava açılan ve Almanya’ya kaçan Ferhat Tunç, firari FETÖ’cü Hayko Bağdat ve yönetmen Mustafa Altıoklar ile CHP’li milletvekili Ali Şeker, Saadet Parti (SP) milletvekili Cihangir İslam ve HDP milletvekili Mithat Sancar da konferansa katılarak konuşma yapan isimler arasında yer aldı.

HDP’li eski milletvekillerinin de katıldığı konferansa, PKK’nın Avrupa’daki uzantısı dernek ve federasyonlar ile Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de katıldı."


 (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar