Oxford'lu ilahiyat profesörü Tarık Ramazan beş kadına tecavüzle suçlanıyor

Oxford'lu ilahiyat profesörü Tarık Ramazan beş kadına tecavüzle suçlanıyor
Müslüman Kardeşler hareketinin kurucusu Hasan El Benna'nın torunu olan Prof. Tarık Ramazan, Fransa ve İsviçre'de toplam beş kadına tecavüzle suçlanıyor.

İlahiyat profesörü Tarık Ramazan hakkında Fransa ve İsviçre'de beş kadına tacavüz suçlamasıyla açılan soruşturma tamamlandı. 2018'de suçlamalar nedeniyle 10 ay tutuklu kalan profesör  Ramazan'a soruşturmanın tamamlandığı bildirildi. Bu bildirimle Paris Cumhuriyet Savcılığı ve soruşturma hakimlerinin nihai kararlarından önce tarafların eylem taleplerini formüle etmelerine olanak tanıyan bir süre sağlıyor.

Euronews'te yer alan habere göre, soruşturmayı yürüten yargıçlar, Tarık Ramazan'ın geçen temmuzdaki iddianamenin reddi talebini kabul etmedi. Hakimler ayrıca Ramazan'ın avukatlarının Kasım 2020 ve geçen şubatta yaptığı ek soruşturma başvurusunu da geri çevirdi.

Tarık Ramazan, 2009 ve 2012 yıllarında iki kadına tecavüz ettiği iddiasıyla 31 Ocak'ta Paris'te gözaltına alınmış, savcılık 2 Şubat'ta hakkında soruşturma açmış ve tutuklanmasına karar vermişti. 10 ay tutuklu kalan Ramazan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

HASAN EL BENNA'NIN TORUNU

Hakkındaki iddialar ortaya çıkmadan önce Oxford Üniversitesi'nde saygın bir akademisyen olarak bilinen ve Batı basınında İslami bir düşünür olarak görüşlerine sıkça başvurulan Profesör Tarık Ramazan, Mısır'da Müslüman Kardeşler hareketinin kurucusu Hasan El Benna'nın torunu.

10 aylık bir tutukluluğun ardından Kasım 2018'de kefaletle serbest bırakılan profesör, önce cinsel ilişki iddialarını tamamıyla reddetmiş ardından da karşılıklı rıza çerçevesinde gerçekleştiğini savunmuştu.

Ramazan'ın tecavüz skandalından sonra yaşadığı süreci anlattığı "Gerçekleri Söyleme Zorunluluğu" adlı kitabı Eylül 2019'da piyasaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar