'Beş yıl önce külüstür araba alamazken şimdi şatafat içinde yaşıyorlar'

'Beş yıl önce külüstür araba alamazken şimdi şatafat içinde yaşıyorlar'
Artı TV'de yayım Detay programının konuğu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan: İddianame MHP Genel Merkezi'nde hazırlanmış.

ARTI GERÇEK- Ayşe Yıldırım ve Kemal Göktaş'ın Artı TV'de sunduğu Odak programına katılan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, partilerine dönük hazırlanan iddianamenin talimat ile olduğunu söylerek, "MHP Genel Merkezi'nde hazırlanmış bir iddianame var ortada. Ve MHP kongresine bir gece önce kala saraydan onay alınabilmiş ve talimatla dava açtırılmış iddianame ile karşı karşıyayız" dedi.

Avukat olmadığı halde iddianameyi inceledikten sonra şok olduğunu dile getiren Paylan, "Benim ile ilgili iddialara baktığımız zaman; Savcı Google'a girmiş, 'Garo Paylan' yazmış, eline ne geldiyse iddianamenin içine atmış ve 'Garo Paylan'a siyaset yasağı getirelim' demiş. Hukuktaki temel ilkeleri ayaklar altına alan, her şeyi bir çuvala atan ve hiç birşeye bağlamayan bir iddianame var" ifadelerini kullandı. 

'CUMHUR İTTİFAKI İÇERİSİNDE ÇATLAKLAR VAR'

Cumhur İttifakı'nda çatlakların olduğunu söyleyen Paylan, "Meclis kulislerinde biz bunu görüyoruz" dedi. MHP'li milletvekillerinin de AKP'den haz etmediklerini söyleyen Paylan, "AKP'li milletvekillerinin de bir çoğu MHP'den hazetmiyor. Tepede, yani Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasında kurulmuş bir ittifak. Yani milletvekilleri ve diğer siyasetçilerin dahillikleri yok ve iki tane liderin bekası için bu ittifak devam ettiriliyor" dedi.

'5 YIL ÖNCE KÜLÜSTÜR ARABA ALAMAZKEN ŞİMDİ ŞATAFAT İÇİNDE YAŞIYOR!'

Lüks araçta uyuşturucu aldığı görüntüleri ortaya çıkan AKP’li Kürşat Ayvatoğlu hakkında da konuşan Paylan, "Muhafazakar olma iddiasında olan bir siyasi parti. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele ettiklerini iddia ettiler. Ve her zaman mağdur olduklarını, devlet kaynaklarının kendilerinden kesildiğini iddia ettiler. Sonuçta 20 yıl iktidar kaldılar. Bütün devlet imkanlarına baktığımız zaman; Saraylarda kaldılar, şatafat içinde yaşadılar, etraflarını zenginleştirdiler ihalelerle. Biz bu konuyu sürekli Meclis'te tartıştık, anlattık. Ama söz söylemek başka bir şey, bir olay yaşandı ki; 5 sene önce AKP'ye girmiş, genç bir büro görevlisi, beş yıl önce külüstür araba alamazken şimdi şatafat içinde yaşıyor, hovardalık yapıyor, eğlence mekanlarında görülüyor ve kokain çekiyor" ifadelerini kullandı. Paylan, "AKP'nin kapısından giren gençlerin hırsızlığa, arsızlığa ve yolsuzluğa bulaştığını, AKP'nin böyle bir çarkı olduğunu görüyoruz" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar