Beşiktaş, Antalyaspor'u Süper Kupa finalinde de devirdi

Beşiktaş, Antalyaspor'u Süper Kupa finalinde de devirdi
Turkcell Süper Kupa maçında normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten karşılaşmada Antalyaspor'u penaltılarda geçen Beşiktaş, Süper Kupa'yı 9. kez müzesine götürdü.

2020-2021 Süper Lig sezonunu ve Ziraat Türkiye Kupası'nın kazananı Beşiktaş ve Türkiye Kupası finalisti Antalyaspor Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.

Kupa maçına Katar'ın Dünya Kupası'nda da kullanılacak olan Ahmed Bin Ali Stadyumu ev sahipliği yaptı.

Beşiktaş, Katar'a koronavirüs vakaları ve sakatlıklardan dolayı 11 eksikle gitti. Antalyaspor da ise 4 futbolcu hastalık ve sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

33. dakikada iyi paslaşarak Antalyaspor ceza sahasına gelen Beşiktaş 1-0 öne geçti. Peş peşe paslaşmaların ardından son olarak ceza alanı içinde sağ kanatta topla buluşan Rosier, meşin yuvarlağı altıpastaki Atiba'nın önüne bıraktı. Bu futbolcu bekletmeden topu filelerle buluşturdu: 1-0.

İlk yarı Beşiktaş'ın üstünlüğü sona ererken ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlayan Antalyaspor oyun üstünlüğünü eline almaya başladı. Kırmızı-beyazlılar 74'te skora dengeyi getirdi.

Antayspor'un kullandığı kornerde top Beşiktaşlı futbolcular tarafından uzaklaştırıldı. Ceza sahası dışından topla buluşan Güray Vural çok sert şut çekti. Vural'ın şutunu engellemeye çalışan Atiba topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1

Kupa maçının normal süresi 1-1 sona erince karşılaşmada 15'er dakikalık 2 uzatma devresi oynandı. İki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca şampiyonu penaltılar belirledi.

Beşiktaş’ta; Teixeira, Batshuayi, Atiba ve Vida penaltı atışlarını gole çevirdi. Fraport TAV Antalyaspor’da ise Güray Vural, Hakan Özmert penaltı atışlarını gole çevirirken, Mustafa Erdilman ve Floranus atışlardan faydalanamadı.

Penaltı atışları sonucunda rakibine 4-2'lik üstünlük kuran Beşiktaş, 15'inci kez düzenlenen Süper Kupa'nın sahibi oldu.

ANTALYASPOR'A 3. KEZ HÜZÜN YAŞATTI

Geçen sezon Türkiye Kupası filanlinde de Antalyaspor'u mağlup eden Beşiktaş, rakibinin ilk kez bu mutluluğu yaşamasını engellemişti. Ligdeki mücadelede ise Beşiktaş, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta rakibini 3-2 mağlup etmişti.

Bugünkü finalde de galip gelen Beşiktaş, Antalyaspor'a aynı yıl 3. kez üstünlük sağlamış oldu. 

Yurt dışında düzenlenen ve Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan ilk Süper Kupa prganizasyonunda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek şampiyon olan Beşiktaş, ilk kez Katar'da oynanan finali de kazanmayı başardı.

Öne Çıkanlar