Beşiktaş'ta yaşanan sakatlıkların sebebi ne?

Beşiktaş'ta yaşanan sakatlıkların sebebi ne?
Yönetimin teknik heyetle bir araya gelerek son durumu değerlendireceği ve sakatlıklara yönelik bilimsel çalışma yapılacağı kaydedildi.

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için "En az rakipler kadar koşmalıyız. Bu ilk şart, olmazsa olmaz" demişti. Çalışmalarını buna göre yapan siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçları olan Borissia Dortmund karşılaşması öncesi kondisyon antrenmanlarının dozajını en üst seviyeye çekti.

Beşiktaş, bu maçta rekor kırıp 115 kilometre koştu ama 10 gün sonra takımdaki sakat futbolcuların sayısı 14'e yükseldi. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Vodafone Park ve Nevzat Demir Tesisleri'nin zeminin sıkıntılı olduğu belirtilse de sakatlıkların tek sebebi bu değil. 10 günde bu kadar sakatlık yaşanmasının başlıca sebeplerinden biri Borussia Dortmund maçı öncesi yüksek tempo için takıma yapılan yükleme oldu.

Süper Lig'de ilk 4 hafta 107 kilometre koşu mesafesi ortalamasıyla oynayan siyah-beyazlılar, 115 kilometre koştukları Dortmund maçından 3 gün sonra Antalya karşısında da 112 kilometre mesafe kaydederek lig ortalamasının üzerine çıktı.

ÇİM FİRMASI İLE TOPLANTI

Ancak Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi maçı sonrası 9 günde çıktığı 3 karşılaşmada yeterli dinlenmeyi sağlayamadı. Yorgunluklar zeminin bozukluğu ile birleşince 10 günde 10 futbolcu sakatlık yaşadı.

Öte yandan, üst üste gelen sakatlıklar sonrası Vodafone Park'ın zemini sorgulanırken yönetimle çim firması arasında toplantılar devam ediyor. Firmanın zemini milli arada düzelteceğini taahhüt ettiği belirtildi.

YÖNETİM VE TEKNİK HEYET TOPLANIYOR

Yönetimin teknik heyetle bir araya gelerek son durumu değerlendireceği ve sakatlıklara yönelik bilimsel çalışma yapılacağı kaydedildi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci karşılaşma olan Ajax maçı öncesi kadro kurmakta zorlanan siyah-beyazlılara Michy Batshuayi'nin iyileşmesi teselli oldu. Altay maçında sakatlanan Oğuzhan Özyakup, Salih Uçan ve Kenan Karaman da Ajax maçının kadrosuna alındı.

Öne Çıkanlar