Beşiktaş yandaşı ve AKP seçmeni!

İzmir'de bir maç; Göz Göz Göztepe'in rakibi Beşiktaş...

AKP seçmeninin haliyle Beşiktaş yandaşının durumu paralellik içeriyor. Bir yanda art arda gelen zamlar sonrası oy verdiği partiyi eleştirip, serzenişte bulunanlar diğer yanda yere göğe sığdıramadıkları Şenol Güneş'i yitirilen puanlar sonrası istifaya davet edenler...

İzmir'de bir maç; Göz Göz Göztepe'in rakibi Beşiktaş... Karşılaşmanın başları, Beşiktaş serbest atış kullanıyor Göztepe ceza alanı içinde herkes topa çıkıyor ama sonuç gelmiyor, pozisyon da sona eriyor. O da ne, hakem Fırat Aydınus düdüğünü çalıyor kulaklığı ile konuşuyor, pozisyonun tekrarını ekrandan izliyor ve Beşiktaş 'piyangodan' bir penaltı atışı kazanıyor. Uzun yıllardır tanıklık etmemiştik 'itirazsız' penaltı noktasının gösterilmesine. Üstüne üstlük Beşiktaşlı tek futbolcu dahi söz konusu pozisyonda penaltı kararını gerektirecek bir hareket olduğunu süzemiyor. Meğer top Wallace Reis'in eline değmiş. Topun arkasına Oğuzhan Özyakup geçiyor ve 3 adım geri atıyor, elbette her vurduğunu gole çeviren çok deneyimli futbolcu edasıyla. Göztepe kalecisi Beto da Oğuzhan Özyakup'un 'acemi' vuruşunu çok da zorlanmadan tutuyor. Ve İzmir'deki maçın kaderi de dönüyor!

Sonrasında kaleci Loris Karius ile savunma elemanlarının kendi aralarındaki 'ortada sıçan' oyununda topu kapan Göztepe ilk golü buluyor, Cameron Jerome ile... Beşiktaş maçın başında yararlanamadığı penaltı vuruşunun ardından İzmir'de yenik durumda. Ardından penaltı atışına neden olan Wallace Reis, Göztepe'nin ikinci golünü kaydediyor ve Beşiktaş'ın İzmir'den puansız döneceği belirginleşiyor. Şenol Güneş'ten peş peşe gelen oyuncu değişimleri de hiç işe yaramıyor. Beşiktaş, İzmir'de Göztepe'ye 2-0 yeniliyor. Gerisi malum; sosyal medya başkan Fikret Orman ile teknik direktör Şenol Güneş'e veryansınla harmanlanıyor. Şenol Güneş de maçın bitiminde konuşmak olmak için mikrofonlara konuşuyor!..

Oysa çıkıp demeliydi ki "Fikret Orman, maaş ve transfer taksitlerini ödeyebilmek için takımı sırtlayan oyuncuların çoğunu sattı, yerlerine de ne kadar işe yaramaz eleman varsa aldı!" Diyemez elbette, derse 'hegemonyası' yıkılır! Şampiyonluğun ardındaki en önemli faktörün Anderson Talisca olduğu gerçeği su yüzüne çıkar. Sevgili Şenol Güneş, çok uzun süredir Oğuzhan Özyakup'un senin Beşiktaş'taki kariyerinin sona ermesine neden olacağı konusunda uyarıldın ve bu uyarıları ciddiye almadın ama İzmir'de bu konudaki gerekli dersi aldın büyük olasılıkla! Oğuzhan Özyakup için de Şenol Güneş için de ekstra bir şeyler yazmamama gerek yok zira geçmişte yeteri kadar hatta gereğinden fazla yazdım!

Fikret Orman mı? Beşiktaş Kulübü başkanı için değil de onu 'istifaya' davet edenler için yazılması gereken bir şeyler var tabii ki! Ne istifası? 550 milyon borç ile aldığı Beşiktaş'ın toplam borç tutarını 3 milyar TL'ye taşıdı, belki de daha üzerine! Bunun hesabını inandırıcı olarak vermeden kim nereye gidiyor?

Not: Vagner Love ya oynamamak için ayak diretiyor ya da adım atacak hali yok. Bu durumda yedekte bekleyen gençlerin ne yapması gerekiyor? Gelecek yaz güneşin altında ten renklerinin tamamen bronza dönmesini mi beklemeliler yoksa solaryuma mı girmeliler?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi