Beyaz Saray, 'Biden’ın Erdoğan’la görüşmesi doğrulanmadı' dedi, Amberin Zaman: Görüşmenin tarihi 2 Kasım

Beyaz Saray, 'Biden’ın Erdoğan’la görüşmesi doğrulanmadı' dedi, Amberin Zaman: Görüşmenin tarihi 2 Kasım
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 'Biden’ın Erdoğan’la görüşmesini bekliyoruz ama görüşme henüz doğrulanmadı' dedi.

16'ncı G20 Liderler Zirvesi, 30- 31 Ekim 2021 tarihlerinde İtalya'nın ev sahipliğinde Roma'da yapılacak ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26'ıncı Taraflar Konferansı (COP26) sırasında 1-2 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Liderler Zirvesi ise Birleşik Krallık'ın ev sahipliğinde Glasgov'da düzenlenecek. Her iki organizasyona da, ABD Başkanı Joe Biden ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak. 

Sullivan, "Biden’ın Erdoğan’la görüşmesini bekliyoruz ama görüşme henüz doğrulanmadı" dedi.

Gazeteci Amberin Zaman sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, görüşmenin muhtemelen 2 Kasım'da olacağını iddia etti. Zaman paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kaynaklarıma göre Biden Erdogan görüşmesi büyük ihtimalle Glasgow’da 2 Kasım’da gerçekleşecek"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Başkanlık uçağı Air Force One’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. VOA Türkçe'nin haberine göre; Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’a Türkiye’nin ABD’den F-16 alma talebi de soruldu.

Sullivan, Türkiye’nin F-35 programının artık bir parçası olmadığını hatırlatarak, "F-16 konusunda da ülkelerin savaş uçağı ve ilgili ekipman alım talebinde nasıl bulunacaklarına ilişkin uzun yıllardır uygulanan bir süreç var. Türkiye de bu süreçte. Bu süreç devam edecek. Şu aşamada bu konuda ekleyebileceğim başka bir şey yok" diye konuştu.

Öne Çıkanlar