Beyaz Saray: IŞİD’in elindeki toprakların yüzde yüzü temizlendi

Beyaz Saray: IŞİD’in elindeki toprakların yüzde yüzü temizlendi
QSD'nin dün IŞİD'in Suriye'deki son mevzisinden de temizlediğini duyurmasının ardından Beyaz Saray da IŞİD’in elindeki toprakların 'yüzde yüzünün' temizlendiğini açıkladı.

ABD, Suriye’de IŞİD’in elindeki toprakların "yüzde yüzünün" IŞİD'den temizlendiğini açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump’ın gelişmeyle ilgili olarak Savunma Bakan Vekili Pat Shanahan tarafından bilgilendirildiğini söyledi.

Sanders gazetecilere, IŞİD'in bölgede artık elinde toprak kalmadığını gösteren bir Irak ve Suriye haritası gösterdi. 

Donald Trump da gazetecilere IŞİD’in kontrol ettiği toprakların haritalarını gösterdi; kırmızı noktalarla dolu eski haritalar ile bomboş bir yeni haritayı karşılaştıran Trump, "Bu seçim günü (kendisinin seçildiği günü kast ediyor) IŞİD. Bu da bugünkü IŞİD. Harita sizde kalabilir. Tebrikler. Bence vakti gelmişti" dedi.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) de dün IŞİD'in Suriye'deki son sığınağı olan Baxoz köyünün IŞİD'den tamamen temizlendiğini duyurmuştu. QSD Genel Komutanlığı haberi, "Büyük zaferimiz bütün insanlığa kutlu olsun" sözleri ile ilan etmişti. (VOA/HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar