Beyazıt'ta silahlı çatışma: Polisin silahını alarak ateş açtı

Beyazıt'ta silahlı çatışma: Polisin silahını alarak ateş açtı
İstanbul Fatih'te iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Görüntülere göre çatışan gruptakilerden bir kişi polisin elinden silahını alıp karşı gruba ateş açıyor.

İstanbul'un Fatih ilçesi Beyazıt semtinde, husumetli oldukları belirtilen iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Biri polis 7 kişinin yaralandığı olayla ilgili 27 kişi gözaltına alındı. Görüntülere göre çatışan gruptakilerden bir kişi polisin elinden silahını alıp karşı gruba ateş açtı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre, saat 10.30 sıralarında Fatih ilçesi Beyazıt semti Çadırcılar Caddesi'nde daha önceden aralarında husumet bulunan iki esnaf grubu arasında kavga çıktı.Kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada Zahide Bozan, Fatih Çakırtaş, Ahmet Memiş, Suat Alp, Ahmet Korkular, Kamran Dadashzade ve İbrahim Halil Küçükyılmaz yaralandı. Yaralılardan Kamran Dadashzade baş bölgesine isabet aldığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kavgaya müdahale etmek isteyen polis memuru G.K. ense ve sırt bölümünden yaralandı. Silahlı kavgaya ilişkin 27 kişi gözaltına alındı.

'ARALARINDA HUSUMET VARDI'

Olayın yaşandığı yerde daha önce çalışmış olan Selim Kanat, "6-7 yıl o dükkanda çalıştım. Yan dükkanda ayakkabı satıyorlar. Mahmut diye bir arkadaş onun da geçen sene abisini vurdular. Abi vurulduktan sonra 1.5 yıldır dükkan açmıyordu. Bugün dükkanlarını açtılar olay patlak verdi. Dükkan yaklaşık 2 yıldır açılmıyor. Bir iki kere açmaya çalıştılar yine kavga çıktı. Sabah 7'de dükkanı açıyor. İlk başta sözlü tartışma çıkıyor. Daha sonra çatışma çıkıyor" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, şöyle dendi:

"Bugün saat 10.30 sıralarında Fatih ilçemiz, Beyazıt Mahallesi Çadırcılar Caddesi'nde, aralarında daha önceden husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştür. Olaya müdahale eden bir polis memuru ve olaya karışan 5 kişi ile çevredeki bir vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olaya karışan 27 şahıs gözaltına alınmış, 2 tabanca ele geçirilmiştir." (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar