Beyin göçü son sürat devam ediyor

Beyin göçü son sürat devam ediyor
Siyasi baskılar nedeniyle yurt dışına çıkan bilim insanları, iş dünyasında da endişelere neden oluyor

EKONOMİ- Türkiye'deki baskı ikliminin olumsuz etkilerinden kurtulmak için yurt dışına çıkan bilim insanlarının sayısı her geçen gün artarken, iş dünyası da bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor.

Bu şikayetlerin sahiplerinden biri de Boyner Grup CEO'su Cem Boyner. Beyin göçünün iş dünyasını olumsuz etkileyeceğinin altını çizen Boyner, bu durumun Türkiye'nin dijitalleşmesini yaşvaşlatacağını belirtti.

İş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği CEO Club toplantısı, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda dün gerçekleşti. Metal Yapı Konut'un etkinlik sponsorluğunda ve KoçSistem'in co-sponsorluğunda yapılan ‘Dijital Ajanda 2018' isimli toplantıda, dünyadaki ve Türkiye'deki dijital dönüşüm ele alındı.

Sözcü gazetesinden Taylan Büyükşahin'in haberine göre, dijitalleşmenin perakende sektörü açısından önemli olduğunu vurgulayan Boyner Grup CEO'su Cem Boyner, müşteri ile dijitalde iletişimde olmayan perakendecinin gelecekte yeri olmayacağını söyledi. Dijitalleşme sürecinde genç beyinlere daha fazla ihtiyaç olduğunu anlatan Boyner, ancak artan beyin göçünün tehlike yarattığını belirtti.

BİZİ YAVAŞLATACAK

Türkiye'den yurtdışına beyin göçünün arttığını ve bunun kendisini en çok üzen konu olduğunu dile getiren Boyner, "Türkiye'den çok parlak insanlar yurtdışından teklifleri ciddiye alıyorlar. Haksız ya da haklı olmalarını bir kenara bırakalım. Bütün Türkiye çok kıymetli beyinleri kaybediyor. Yurtdışındaki devlere çok genç arkadaş kaybediyoruz. Bu Türkiye'nin dijitalleşmesinin önünde bizi yavaşlatacak en önemli faktör. Üniversitelerimizde çok parlak insanlar var. Burada ne kadar park edilecek mesele o. Çünkü göz kulak sürekli dünyada. Bunu yakın zamanda çok daha fazla hissedeceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar