Beyninde tümör olan tutuklu disiplin cezaları gerekçesiyle tahliye edilmedi

Beyninde tümör olan tutuklu disiplin cezaları gerekçesiyle tahliye edilmedi
Beyninde tümör bulunan hasta tutuklu Atilla Coşkun, infazı tamamlanmasına rağmen hakkındaki disiplin cezaları gerekçe gösterilerek tahliye edilmiyor.

"Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"da yapılan değişiklik sonrası infazı tamamlanan tutukluların tahliyeleri çeşitli gerekçelerle engelleniyor. Cezaevlerindeki İdare Gözlem Kurulu (İGK) tarafından verilen "iyi halli olmadıkları" kararları gerekçesiyle tahliyesi engellenen tutuklulardan birisi de Düzce T Tipi Cezaevi'nde bulunan 35 yaşındaki Atilla Coşkun. 

2015 yılından bu yana tutuklu bulunan Coşkun, beynindeki tümör nedeniyle İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) "ağır hasta tutsak" listesinde bulunuyor. 6 ay önce tahliye edilmesi gereken Coşkun, hakkındaki "disiplin" cezaları gerekçesiyle tahliye edilmedi. Avukatlar, müvekkilleri hakkında verilen karara itiraz etmeye hazırlanıyor.  
 
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan göre duruma tepkili olan Coşkun’un babası Teyfik Coşkun, oğlunun 2015 öncesi de 2 buçuk yıl cezaevinde kaldığını aktardı. Baba Coşkun, "Oğlum 2015 yılından beri cezası kesinleştiğinden dolayı cezaevinde kalıyor. ‘Eski davanın’ takibi diyerek tutuklanmıştı. Bu ülkede hak ve hukuk yok" dedi. Oğlu ile sadece haftada iki defa telefon üzerinden iletişim kurabildiğine dikkati çeken baba Coşkun, tahliyeye engel yapılan cezalara tepki gösterdi. Coşkun, "Cezaevi yönetimi kafasına göre hareket ediyor. Cezaevinde bir tutuklu hakkını arıyorsa, hemen ona hücre cezası veriliyor. Oğluma, tahliye edilmesini söylediği zaman da 15 günlük hücre cezası verildi" diye konuştu.

TEDAVİ KOŞULLARI

Oğlunun hastalığından kaynaklı baş ağrıları çektiğini ifade eden Coşkun, oğlunun uygun tedavi yöntemleriyle iyileşebileceğini ancak bunun cezaevinde mümkün olmadığını kaydetti. Oğlunun hastalığının ilerlememesi için bir an önce tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, "Bu hastalık tehlikeli bir hastalık. Oğlum doktora gideceği zaman başvuruda bulunuyor, ama başvuru ve şikayetleri dikkate alınmıyor. Kendileri ne zaman isterlerse o zaman hastaneye götürüyorlar. Oğlumun durumu cezaevi koşullarında hiç iyi değil. Bir insanın cezayı hak etmemesine rağmen ömrünü cezaevinde geçirmesi çok üzücü bir durum. Atilla gibi yüzlerce kişi şuanda cezaevinde kalıyor."
 

Öne Çıkanlar