Beyoğlu'nda trans kadınların yaşadığı evler polisler tarafından mühürlendi

Beyoğlu'nda trans kadınların yaşadığı evler polisler tarafından mühürlendi
İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın sosyal medya hesabından duyuru yapıldı.

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Küçük Bayram Sokak'ta trans kadınların yaşadığı evlerin polisler tarafından mühürlendiği öğrenildi.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, polisin sert şekilde müdahale ettiği Onur Yürüyüşü'nün hemen ertesinde Küçük Bayram Sokak'ta trans kadınların yaşadığı evler mühürlendi. En az üç evin mühürlendiği ve polislerin avukatları beklemediği belirtildi.

POLİS EVLERİ BOŞALTMAK İÇİN 15 DAKİKA VERDİ

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda şu bilgiler verildi:

"Küçük Bayram Sokak'ta yaşayan trans kadınlardan aldığımız bilgiye göre, polis ekipleri Bayram Sokak'taki evleri mühürleyerek sokağı kapatmaya çalışıyor. Onur Yürüyüşü sonrası gerçekleşen bu olay tesadüf değil! Evlerimizi de, sokaklarımızı da terk etmiyoruz!

"Bayram Sokak'taki kadınlardan 15 dakika içinde evleri boşaltmaları isteniyor. Bizleri korkutmak için yine ilk saldırdıkları, en güvencesiz gruplar oluyor! Herkesi Küçük Bayram Sokak'a ve Küçük Bayram Sokak'ta yaşayan trans kadınlara sahip çıkmaya çağırıyoruz!

EN AZ ÜÇ EV MÜHÜRLENDİ

"Küçük Bayram Sokak'taki evlerden en az 3'ü mühürlendi. Kararı sadece telefondan gösteren polis, içeri girmek için avukatları beklemeyeceğini söylüyor.

Küçük Bayram Sokak'ta trans kadınların yaşadığı evler, az önce polis tarafından mühürlendi. Onur Yürüyüşü sonrası gerçekleşen bu saldırıyı kabul etmiyoruz! Evlerimizi de sokaklarımızı da terk etmiyoruz!"

Öne Çıkanlar