Beyoğlu'ndaki 4 katlı binanın çökme anı

Beyoğlu'ndaki 4 katlı binanın çökme anı
Beyoğlu'nun İmrahor Caddesi'nde bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle 4 katlı bir bina boşaltıldıktan kısa bir süre sonra yerle bir oldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan , Beyoğlu Sütlüce'de zemininde toprak kayması oluşan binanın çökmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı: "Evi çöken bütün vatandaşımızın durumu bize aittir, bizim misafirimizdir. Onların bu geçici sürede hayata nasıl entegre olacaklarını biz koordine edeceğiz, yarım saat sonra toplantı yapıyoruz." dedi.

Demircan, teknik raporların da çıktığına ve bunlara göre adım atılacağına değinerek, "Bizim için şu anda önemli olan sokakta kalmış vatandaşımızı, çoluğuyla çocuğuyla kontrol altına almak, onları hayata entegre etmek ve sıkıntı yaşatmamak." diye konuştu.

Çökme tehlikesinin yaşandığı binanın sahibi Emin Ertürk, ''Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım.'' diyerek Arda Turan'ı işaret etti. 

 

Öne Çıkanlar