Beyoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Bu sözler siyasal terbiyesizlik

Beyoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Bu sözler siyasal terbiyesizlik
Beyoğlu sakinleri Erdoğan'ın 'Beyoğlu’nda bulunan marjinaller edepleriyle durmazlarsa kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız' sözlerine yanıt verdi.

HABER MERKEZİ- Erdoğan’ın "Beyoğlu’nda bulunan marjinaller edepleriyle durmazlarsa kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız" sözlerine cevap veren Beyoğlu sakinleri, "Bu sözler siyasal bir terbiyesizliktir, bunlara pabuç bırakmayacağız" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Mart’ta AKP Beyoğlu 6. Olağan İlçe Kongresi'nde, "Zaman zaman Beyoğlu sokaklarında da arzı endam ettiklerini gördüğümüz bu marjinaller edepleriyle durdukları müddetçe bu ülkenin renklerinden biri olarak kalabilirler. Ama baskıya, kendilerinde olmayanlara tahammülsüzlüğe, saldırıya, şiddete vardırırlarsa hiç kimse kusura bakmasın, kulaklarından tutar ait oldukları yere fırlatırız" şeklindeki sözlerine Beyoğlu sakinleri tepki gösterdi. Beyoğlu sakinleri, "İnsanları kulaklarından tutup atmak kolay değil. Böyle bir dili de yaklaşımı da asla kabul etmiyoruz" dedi. 

‘BU SÖZLERE PABUÇ BIRAKMAYIZ’
Erdoğan’ın toplumda tek tipleştirme mantığını yaymaya çalıştığını söyleyen Beyoğlu Kent Savunması Üyesi Deniz Özgür, "Beyoğlu’nda yaşayanların ne bir kimlik sorunu ne bir kültür sorunu var. Çok kültürlülük varlığını yüz yıllardır sürdürüyor. Bu özellikleri nedeniyle Beyoğlu’dur aslında. Burada yaşayan insanlar da bu farklılığı bilerek varlığını sürdürüyor" diye konuştu.  Beyoğlu’nda herhangi bir farklılığa tahammülsüzlüğün söz konusu olamayacağını vurgulayan Özgür, "Bu aslında siyasal iktidarın kendi yaptığı şeyin üzerini örtme çabasıdır. Neyi yapıyorsa onun üstünü kapatmaya çalışıyor. Demokrasiyi öldürüyorsa daha fazla ileri demokrasi söylemi geliştiriyor. Hukuku katlettikçe daha fazla adalet, daha fazla yargıdan bahsediyor. Bunlar artık kimsenin ikna olmadığı, kimseyi inandıramadığı politik yalanlardır. Beyoğlu’nda yaşayan insanları kulaklarından tutup atmak kolay değil. Böyle bir dili, yaklaşımı ve siyasal bakışı asla kabul etmiyoruz. Bu siyasal bir terbiyesizliktir. Biz de burada var olmaya devam ederek, bu söylemlere pabuç bırakmayacağımızı göstermeye çalışıyoruz" dedi.

‘BİZ DEDİĞİ KİM OLUYOR?’
Erdoğan’ın açıklamasını büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirten Beyoğlu Kent Savunması üyesi Funda Oral, "Cumhurbaşkanı olarak birleştirici ve bütünleştirici konuşması gerekir. Bir Cumhurbaşkanının bu derece ayrımcılığa dayanan bir dil kullanmasını bu yüzyılda çok büyük bir şanssızlık olarak nitelendiriyorum. Bir tarafa ‘marjinal’ diyor. O kim, diğer taraftaki kim? ‘Biz yaparız’ derken, ‘biz’ kim oluyor? Ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Kullandığı dili çok tedirgin edici buluyorum" şeklinde konuştu.

‘ÇOK SESLİLİĞİMİZLE SAHİP ÇIKACAĞIZ’
İktidarın mağdur rolünü oynadığını dile getiren Beyoğlu Kent Savunması üyesi Sibel Yılmazer, "Erdoğan’ın söylemi, çok sesli, çok kültürlü mekanların tek tipleştirilmesine dair düşüncelerin bir tezahürüdür. Ama biz çok sesli ve çok renklerimizle Beyoğlu’na sahip çıkacağız" diye konuştu.

‘ERDOĞAN’DAN EDEP DERSİ RİCA EDİYORUZ!’
Kendi çevresinde şiddete meyilli insanların olmadığını kaydeden Beyoğlu Kent Savunması üyesi Müge Terlan ise, "Ben de marjinalim, benim gibi insanlar da marjinal. Bunun içinde şiddet yok, baskı yok. Kendisinin baskı ve şiddetten kastının ne olduğunu bilemiyoruz" diye belirtti. Cihangir sakinlerinden Renan Akman, "Edep nedir biz bilmiyoruz. Kendisinden edep dersi rica ediyoruz" şeklinde Erdoğan’a ironik bir göndermede bulundu.

AKİT TV SUNUCUSUNUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Akit TV sunucusunun 27 Şubat’ta söylediği "Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız" sözünü hatırlatan Cihangir sakinlerinden Ege Tok da, "Spikerin bu cesareti nereden aldığı ortaya çıktı. Biz bir arada yaşama çabası verirken, bütün renkleri korumaya çalışırken, bahşedilen bir durummuş gibi göstermek Akit spikeri gibi insanlara cesaret veriyor. Bu ülkenin renkleri, bu ülkenin sahipleridir. Erdoğan, ‘Ananı da al git’ söyleminden buralara kadar geldi. Asla birleştirici bir dil kullanmadı. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı gibi hiç davranmadı" ifadelerini kullandı. 

‘KENDİSİ DİKKATLİ OLSUN’
Cumhurbaşkanı’nın herkesi kucaklaması gerektiğini dile getiren CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı Aykan Şeker, "Bazı kesimleri ötekileştirip ikinci sınıf olarak gördüğünde, tek bir siyasi partinin başkanı olabilir. Ancak bir partiye cumhurbaşkanlık yapar, bize değil. Biz bu ülkenin değerlerine, renklerine, dillerine sahip çıkıyoruz. Marjinallik yapan kendisidir. Biz de alıp çeksin diye kulağımızı uzatmayacağız. Asıl onlar bu ülkenin değerlerine saygı duyarlarsa birlikte güzel yaşarız. Kendileri dikkatli olsun" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar