Biden: Bazı şeyler zarafetle yapılmadı, Fransa ABD için çok değerli

Biden: Bazı şeyler zarafetle yapılmadı, Fransa ABD için çok değerli
ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ilk kez Roma'da bir araya geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Papa Francis ile görüşmesinin ardından, Fransa'nın Vatikan büyükelçilik binası Villa Napolyon'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Fransa ve ABD arasında yaşanan denizaltı krizinin ardından ilk kez yüzyüze gelen iki devlet başkanı kısa açıklmada bulundu.

Biden, Fransa'nın ABD için çok değerli olduğunu belirterek, "Bazı şeyler zarafetle yapılmadı. Fransa ABD için çok değerli" dedi. Macron da, Biden'ın ilişkilerde güvenin yeniden oluşması için somut adımlar attığını belirterek, "Bundan sonra geleceğe bakmak gerekiyor" mesajı verdi.

VOA Türkçe'den Arzu Çakır'ın haberine göre; İlk sözü alan Macron, "AUKUS olayının" ardından yapılan görüşme öncesi, iki ülkenin iklim, savunma ve terörle mücadele gibi konularda son haftalarda gerçekleştirdikleri istişarelere atıfta bulunarak, "Fransa ve Amerika arasında bir güven sürecini yeniden başlatan somut kararları memnuniyetle karşıladıklarını" söyledi. Biden'ın taahhütlerini somuta çeviren adımlarının "güven sürecini yeniden başlattığını" da kaydeden Macron, "Ben artık geleceğe bakmak gerektiğini düşünüyorum. Sayın Biden ile Avrupa savunması, Avrupa'nın egemenliği, NATO, Sahra'da teröre karşı işbirliği gibi önemli konuları, ikili ilişkileri ve Hint-Pasifik işbirliği gibi bölgesel konuları ele alacağız" dedi.

Biden, Fransa'nın "çok değerli" bir ortak olduğunu ve ABD için Fransa'nın çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Basının önünde bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum: Siz değerli bir müttefiksiniz ve birlikte işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Fransa ile dünyada işbirliği yapamayacağımız hiçbir yer yok" dedi

Öne Çıkanlar