Biden: Bir meteor ekonomimize çarpmak üzere

Biden: Bir meteor ekonomimize çarpmak üzere
'Bir meteor ekonomimize çarpmak üzere. Demokratlar onu durdurmak için her şeyi yapmaya hazırlar. Cumhuriyetçiler sadece işimizi yapmamıza izin vermeliler'

ABD Başkanı Joe Biden, borç limitinin yükseltilmesi hakkında Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, "Bir meteor ekonomimize çarpmak üzere. Demokratlar onu durdurmak için her şeyi yapmaya hazırlar. Cumhuriyetçiler sadece işimizi yapmamıza izin vermeliler" ifadelerini kullandı.

Biden, borç limitini yükseltmenin, eski borçların ödenmesiyle ilgili olduğuna, planlanan yeni harcamalarla ilgili olmadığına dikkat çekti. Borç limitinin yükseltilmesi konusunda Cumhuriyetçilerin "umursamaz ve tehlikeli" bir tavır içinde olduğuna vurgu yapan Biden, borç limitinin yükseltilmemesi halinde doların rezerv para birimi statüsünün tehdit altına girebileceği konusunda uyardı.

Cumhuriyetçilerden, Demokratların borç limitini askıya alma çabalarını engellemeyi bırakmasını isteyen Biden,"Bir meteor ekonomimize çarpmak üzere. Demokratlar onu durdurmak için her şeyi yapmaya hazırlar. Cumhuriyetçiler sadece işimizi yapmamıza izin vermeliler" diye konuştu.

ABD’de federal hükümet, tarihi bir temerrüde yol açabilecek 28,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşma tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor. Borç limiti, ABD hükümetinin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı anlamına geliyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongrenin 18 Ekim’e kadar borç limitini yükseltmek veya askıya almak için harekete geçmemesi halinde Hazine’nin olağanüstü önlemlerinin tükeneceğini ifade etmişti.

Öne Çıkanlar