Biden'dan Dr. Mehmet Öz'e: İstifa et, yoksa görevden alırız

Biden'dan Dr. Mehmet Öz'e: İstifa et, yoksa görevden alırız
Cumhuriyetçi Parti’den senatörlük yarışına giren Dr. Mehmet Öz’ün 'Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi’nden istifa etmesi istendi. Dr. Öz, karara sert tepki gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Başkanlık Ofisi'nden, Cumhuriyetçi Parti'den senatörlük yarışına giren Dr. Mehmet Öz'e resmi mektup gönderildi. Mektupta Öz'den "Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'nden istifa etmesi" istendi

Dün gönderilen mektupta, Dr. Öz'ün 18.00'a kadar üyelikten istifa etmesi istendi. İstifa etmediği taktirde Öz'ün görevden alınacağı bildirildi.

Doktor Öz'ün yanı sıra Cumhuriyetçi Parti'nin Georgia'daki senato adayı Herschel Walker'a da aynı taleple bir mektup gönderildi.

Öz ve Walker, eski Başkan Donald Trump döneminde Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'ne atanmıştı.

Sözcü'nün CNN'den aktardığına göre, federal bölge seçimlerine aday olan isimlerin Beyaz Saray'a bağlı bir kurumda görev almasının Biden yönetiminin politikalarına ters olduğuna dikkat çekildi.

DR. ÖZ: İSTİFA ETMEYECEĞİM

Karara tepki gösteren Mehmet Öz ise yayınladığı açıklamada "Başkan Trump beni iki dönem için atamıştı. Belli ki Joe Biden, Covid'le mücadelede kalıplaşmış korku salan çizgisine tam olarak uymayan kimseyi etrafında istemiyor. Verdiğim hizmetle gurur duyuyorum ve istifa etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Mehmet Öz'ün Pennsylvania'dan Cumhuriyetçiler adına senatörlük yarışına girme kararı tartışma yaratmıştı. Öz’ün Türk vatandaşlığı ve Müslüman kökenli olması nedeniyle ABD siyasetinde bazı endişelere yol açmıştı.

Öz ise seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığını bırakacağını açıklamıştı.

Beyaz Saray, birkaç ay önce de Trump döneminde atanan bazı yetkililerin istifa etmelerini istemişti.

 

Öne Çıkanlar