Biden İsrail ziyareti sırasında İran'ı tehdit etti

Biden İsrail ziyareti sırasında İran'ı tehdit etti
ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu ziyaretinin ilk durağı olan İsrail’de yaptığı açıklamalarda İran'ın nükleer silaha sahip olmaması için gerekirse güç kullanacağını söyledi.

Ortadoğu turu kapsamında İsrail'in Tel Aviv kentini ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden İsrail televizyonu Kanal 12'ye verdiği söyleşide "İran'ın nükleer silahları olmaması için gerekirse güç kullanırız" dedi.

İran'la nükleer anlaşmayı diriltmekte kararlı olduğunu söyleyen Biden, "Şu andan daha kötü olan bir şey varsa o da nükleer silaha sahip İran" dedi.

Eski Başkan Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesini 'büyük bir hata' olarak nitelendiren Biden, "İran nükleer silaha hiç olmadığı kadar yakın" açıklamasını yaptı.

SOYKIRIM ANITINI ZİYARET ETTİ

Biden, Orta Doğu ziyaretinin ilk durağı olan İsrail’de Yad Vashem Soykırım Anıtı’nı ziyaret etti. Biden, Anma Salonu’ndaki "Ebedi Alevi" yeniden yakarak ve çelenk bıraktı.

Biden’a ziyareti sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail Başbakanı Yair Lapid, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Holokost'tan kurtulan ve Yad Vashem Konseyi Başkanı olan Haham İsrael Meir Lau ve Yad Vashem Yönetim Kurulu Başkanı Dani Dayan eşlik etti.

Çelenk koyma töreninin ardından Yad Vashem ziyaretçi defterini imzalayan Biden, İsrail'i ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ve Holokost'u hatırlamanın önemini vurguladı. Biden ziyaretçi defterini, "Hatırlamazsak yeniden olabilir. Çocuklarıma ve torunlarıma bunu öğretiyorum. Asla Unutma" ifadelerini yazdı. Biden, ziyareti sırasında ayrıca Holokost’tan kurtulan 2 kadın ile sohbet etti.

Öne Çıkanlar