Bilal Erdoğan: At binmek gericilik mi?

Bilal Erdoğan: At binmek gericilik mi?
Bilal Erdoğan 'Hem at binmede hem de ok atmada zirve olacağız' diyerek bu etkinlikleri gericilik olarak değerlendirenleri eleştirdi.

HABER MERKEZİ - Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan, ''Türkiye'de at binmek ya sosyete sporu ya köylü işi olarak görüldü. Bu doğru bir şey değil'' dedi.

Konya'da, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Dünya Etnospor Konfederasyonu, Okçular Vakfı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organizesi ile gerçekleştirilen ‘6'ncı Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu’ ön elemeleri başladı. İki gün sürecek ön elemelerin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

Tören açılışında okçuluğun önemine değinen Erdoğan, at binmenin toplum tarafından nasıl değerlendirildiğine ilişkin de konuştu. ''Türkiye'de at binmek ya sosyete sporu ya köylü işi olarak görüldü. Bu doğru bir şey değil. Biz bugün hem at binmede hem de ok atmada zirve olacağız. Peki bu gericilik mi? Gericilik değildir. Neden biliyor musunuz? Biz yine bugün okçulukta, binicilikte, güreşte, geleneksel sporlarda zirve olmaya gayret gösterirken, aynı zamanda diyoruz ki Fatih döneminin en iyi toplarını döktürdüyse Osmanlı- Türk yayı tarihinin en iyi yayıysa biz de bugün teknolojide, teknikte devrinin döneminin en iyilerini üretmek zorundayız. Hem at bineceğiz hem ok atacağız; ama aynı zamanda bugünün gördüğü en iyi bilimi bizler başarmak zorundayız'' dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar