İBB parayı kesti, Bilal Erdoğan'ın Okçular Vakfı kapanıyor

İBB parayı kesti, Bilal Erdoğan'ın Okçular Vakfı kapanıyor
Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından aktarılan paranın kesilmesiyle birlikte Okçular Vakfı'nın kapanacağı belirtiliyor.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını 23 Haziran seçimlerinde kaybetmesinin ardından belediyelerin para aktardığı vakıflarda çözülmeler yaşanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirak firmaların zarar etmesiyle birlikte vakıf ve derneklere aktarıldığı öne sürülen ödeneklerin tartışıldığı günlerde, "Adama, kişiye, kişilere, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti" diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, daha göreve başlamadan Bilal Erdoğan'ın mütevelli heyetinde olduğu Okçular Vakfı'nın Yönetim Kurulu, vakıf çalışanlarına dün itibariyle faaliyetlerini sonlandırdığını tebliğ ettiği iddia etti.

İBB bünyesinde hazırlanan yemeklerin gittiği dernekte pazartesi günü öğle yemeği de verilmedi. Başkanlığını Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Ali Haydar Yıldız'ın üstlendiği vakfın internet sitesi de son olarak 27 Mayıs'ta güncellendi. Etkinlik takviminde ise herhangi bir duyuru bulunmuyor.

 

 

On4 TV muhabiri Burcu Eken'in paylaştığı mesajda vakfın kapatılma gerekçesi olarak İBB Başkanlığı görevine gelen Ekrem İmamoğlu ile birlikte aktarılan kaynağın kesilmesi gösterildi.

 

 

On4 TV muhabiri Burcu Eken'in sosyal medyadan paylaştığı mesajlarda, Okçular Vakfı'nda hafta başı öğle yemeğinin verilmeme sebebinin 'yemeğin İBB'den geliyor olması',
vakfın kapatılmasının sebebinin ise Okçular Vakıfı'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından aktarılan para kaynağının kesileceğinin bilinmesi' olduğunu iddia etti.

 

 

 

VAKIF İDDİALARI YALANLADI

İddianın basına yansımasının ardından Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Okçular Vakfı, "Vakfımızın kapandığını iddia edenleri Sporcularımızla öğle yemeği yemeye, sonrasında da Okçuluğu deneyimlemeye davet ediyoruz" dedi.
 

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar