Üstü kapalı TÜGVA savunması: Kurumlarımızın itibarsızlaştırılmasına müsaade etmemeliyiz

Üstü kapalı TÜGVA savunması: Kurumlarımızın itibarsızlaştırılmasına müsaade etmemeliyiz
Ensar Vakfı'nın Kocaeli'deki yeni binasının açılışına katılan Erdoğan, 'Siz bu kurumları tahkir ettiğiniz zaman yüzbinlerce insanı aynı zamanda üzüyorsunuz' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TÜGVA kurucusu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı'nın Kocaeli'deki yeni binasının açılışına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada kurucusu olduğu TÜGVA'ya yönelik iddialara üstü kapalı bir şekilde yanıt verdi.

''Geçmişini sahiplenmeyen kendi geleceğini değil başkalarının ancak geleceğini inşa edebilir'' diyen Erdoğan, ''Başkalarının ancak geleceğine hizmet edebilir. Mesele aslında basit bu topraklar üzerinde kardeşçe, bu toprakları bu topraklar yapan değerler etrafında asgari müştereklerimiz etrafında pekala yaşarız ama bunu bizim düşmanlarımız istemiyor'' diye konuştu. 

'EMEKLE, İMKANLA, SEFERBERLİKLE GÖNÜLLÜLÜKLE İNŞA EDİLMİŞ KURUMLAR'

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sanki oradan başlıyor iş. Eskiden de bugün de maalesef bu topraklarda bu huzurun, bu dik duruşun, bu güçlenmenin olmasını istemeyen odaklar elbette içeride kendi maşalarını bulup bunları seferber ediyorlar. Biz buna karşı uyanık olmak zorundayız. Haberdar olmak zorundayız. Kurumlarımızın itibarsızlaştırılmasına müsaade etmemeliyiz. Ensar Vakfı bir kurum, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı bir kurum, imam hatipler bir kurum. Ülkemizin bir sürü böyle kurumları var.

Yani emekle, imkanla, seferberlikle, gönüllükle inşa edilmiş kurumlar. Bunların hepsinin sevenleri var. Bunların hepsinin arkasında insanlar var. Siz bu kurumları tahkir ettiğiniz zaman yüzbinlerce insanı aynı zamanda üzüyorsunuz. On binlerce insana hakaret etmiş oluyorsunuz, iftira etmiş oluyorsunuz. Onun için bunun bu kadar kolay, bu kadar ucuz olması lazım. Onun için belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Hakikaten bu algı çalışmalarına bakmadan doğru bildiğini yapmış ve Ensar Vakfı'nın bu çalışmalarını desteklemiş.''

Öne Çıkanlar