Bilal Erdoğan: Türkiye okçulukta ciddi bir ivmelenme içinde

Bilal Erdoğan: Türkiye okçulukta ciddi bir ivmelenme içinde
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, ilk resmi müsabakasına katıldığı Erzincan'da 'Türkiye şu anda okçulukta ciddi bir ivmelenme içerisine girdi' dedi.

Sultan Melikşah Büyükler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası ve Hava Koşusu Erzincan'da yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da yarışmaya katıldı.

40 ilden 105 kulüp ve 500’e yakın sporcunun katıldığı şampiyonanın Hava Koşusu'nda 100 kadın ve 170 erkek olmak üzere toplam 270 sporcu en uzağa ok atmak için yarıştı. Turnuvada ok atan Bilal Erdoğan, okçuluğun her geçen gün ilerlediğini söyledi.

'EN ÜST SIRALARA DOĞRU İLERLİYORUZ'

"2019 yılındaki kuruluşundan bu güne Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu'nun çok ciddi bir kitleye ulaştığını görüyoruz. Zaten Türkiye’de geleneksel okçuluğun ciddi bir altyapısı vardı. Şimdi bu resmiyet kazandıktan sonra da kurumsallaştıktan sonra da bu altyapının somut sonuçlarını görüyoruz. Nedir işte 500’e yakın Türkiye’nin dört bir yanından sporcunun gelip burada hedef ve menzil atışlarında yarışıyorlar" diyen Bilal Erdoğan, şu açıklamada bulundu:

"Ben de ilk defa resmi bir müsabakaya katılmaya karar verdim ki yerinde bu gelişmelere şahit olayım. Erzincan’da iki gündür çok güzel yarışmalar yapılıyor. Bugün 12 bine yaklaşan lisanslı sporcusuyla, 500’ün üzerinde kulübün katılımıyla geleneksel okçuluk federasyonlarımız arasında en üst sıralara doğru ilerliyor. Biz geleneksel okçuluğa ilgi duyan bütün gençlerimizi illerindeki kulüplere yönlendiriyoruz. Üniversitelerde kulüpler var. Bunun dışında olimpik okçulukla geleneksel okçuluğu beraber yapan kulüplerimiz var. Okçuluğa milli sporumuza bütün gençlerimiz davet ediyoruz. Çünkü Türkiye şu anda okçulukta ciddi bir ivmelenme içerisine girdi. Bu ivmelenmeyi somut başarılara da işte Mete’nin olimpiyatlardan altın madalya ile dönmesini başardık." (DHA)

Öne Çıkanlar