Bildirici: Nevşin Mengü örtülü reklam yerine artık açıkça reklam yapmaya başlamış

Bildirici: Nevşin Mengü örtülü reklam yerine artık açıkça reklam yapmaya başlamış
Faruk Bildirici, Nevşin Mengü için 'Mesleğinin güvenilirliğini bir ürünün pazarlaması için kullanması meslek ilkelerine aykırı' dedi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, "Nevşin Mengü, örtülü reklam yerine artık işbirliği etiketi de ekleyerek açıkça reklam yapmaya başlamış" değerlendirmesini yaptı.

Bildirici Twitter hesabından "Nevşin Mengü, örtülü reklam yerine artık işbirliği etiketi de ekleyerek açıkça reklam yapmaya başlamış. Instagram hesabında bir vitamin desteğinin reklamını yapıyor. Bir gazeteci olarak mesleğinin güvenilirliğini bir ürünün pazarlaması için kullanması meslek ilkelerine aykırı" paylaşımında bulundu.

BİLDİRİCİ'NİN LİSTESİNDE MENGÜ DE VARDI

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında Reklam Kurulu'nun Duygu Özaslan'a verdiği "örtülü reklam" cezasını eleştiren Bildirici, sosyal medyada örtülü reklam yapan çok sayıda ünlü ve gazeteci olduğunu söylemişti.

Bildirici, "Reklam Kurulu, nasıl olduysa sosyal medyada 'örtülü reklam' yapan 'influencer' Duygu Özaslan’ı fark edip, 114 bin lira ceza vermiş. Oysa sosyal medyada reklam olduğunu belirtmeden reklam yaparak insanları aldatan o kadar çok ünlü isim var ki, şöyle bir dolaşmak bile yeterli görmek için…

Sosyal medyada 'örtülü reklam' yapmaktan kaçınmayan ünlülerin arasında gazeteciler de var. Bazı gazeteciler sosyal medya hesaplarında, influencerler ya da diğer ünlüler gibi gittikleri otellere, yemek yedikleri restoranlara ya da estetikçilere övgüler yağdırıp, 'örtülü reklam' yapabiliyor." diye yazmıştı.

Bildirici'nin örtülü reklam yapan gazeteciler listesinde Nevşin Mengü de yer alıyordu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar