Bilim Kurulu Coronavirusün yayılmasında 3 nedene işaret etti

Bilim Kurulu Coronavirusün yayılmasında 3 nedene işaret etti
Gelenek ve görenekler virüsün yayılmasında etkin rol oynuyor.

Bilim Kurulu, salgınla mücadelede filyasyon ekiplerinin çalışmalarından elde ettiği veriler sonucu Coronavirusün yayılmasının ardındaki üç önemli nedene işaret etti.

Tespit edilen nedenlerin başında gelenek ve göreneklerle bağlantılı söz kesme, düğün, nişan gibi törenlerle; taziye ve gençlerin sosyal faaliyetleri virüsün yayılmasında etkin.

Türkiye'nin haberine göre, 1 Haziran sonrası seyahat yasaklarının kalkmasıyla birlikte geniş aile buluşmalarının bulaşın artmasının en önemli nedenleri arasında gösteren Bilim Kurulu, hastane kayıtlarında aynı soyisimli kişilerin başvurmuş olmasını buna delil olarak gösterdi.Bilim Kurulu, "Toplu ziyaretler yapılmış. Özellikle Anadolu'daki vaka artışının en büyük sebebi, aile içindeki bulaşmalardan kaynaklanıyor" görüşünü dile getirildi.

İkinci büyük sebep ise bütün ikazlara rağmen söz kesme, nişan ve taziye gibi geleneksel toplantıların devam etmesi ve bu ortamlarda kuralların ihlal edilmesi olarak gösterildi. Bu gibi faaliyetler için başka illerden gelen akrabaların bu törenlere katılarak, virüsü bulaştırdığına dikkat çekildi.

Kurul, virüsün yayılmasındaki üçüncü sebebin ise gençlerin vurdumduymazlığından kaynaklandığı tespitini yaptı. Çalışmada gençlerin özellikle kendi akranları ile dışarıda tedbir almadan bir araya geldikleri, bu buluşmalardan sonra da virüsü evlerine taşıdıkları belirlendi. Aynı evde yaşayanlarda ortaya çıkan vakaların, daha ziyade gençler arasındaki bulaşmalardan kaynaklandığı gözlendi.

Öne Çıkanlar