'Bilirkişi' Ahmet Şık'a hakaret etti

'Bilirkişi' Ahmet Şık'a hakaret etti
'Bilirkişi' Ünal Aldemir, Cumhuriyet gazetesi davasında bilirkişi raporunu hazırlamıştı.

Cumhuriyet davasının bilirkişisi Ünal Aldemir, sosyal medya hesabından Cumhuriyet gazetesi ile HDP'nin İstanbul milletvekili adayı Ahmet Şık’a hakaret etti.

Gazeteye yönelik soruşturmayı başlatan Cumhuriyet Savcısı Murat İnam tarafından bilirkişi olarak atanan Ünal Aldemir, Twitter’dan "Cumhuriyet gazetesine verilen her para HDPKK destekçisi olan yöneticilerine gidiyor bilin istedim. Ahmet Şık teröristtir. Senin tasmanı kim tutuyor hdpkk’lı müptezel" diye yazdı. 

ATALAY: DÜRÜST YARGILAMADAN SÖZ EDİLEBİLİR Mİ?

Cumhuriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay,  Aldemir’in bu sözleri üzerine bilirkişilerin tarafsız olması gerektiğine dikkati çekerek, Cumhuriyet gazetesi davasında bundan sonra adil ve tarafsız bir yargılama beklenemeyeceğini söyledi.  

Atalay Twitter hesabından, "Kanuna göre (CMK Md.64) bilirkişiler, tarafsız olarak görev yapmak zorundadırlar. Görevlerini tarafsızlıkla yerine getireceklerine dair namusu ve vicdanı üzerine yemin ederler. Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının manşet, haber ve yazılarından dolayı yargılandığı siyasi bir davada, bilirkişinin siyasi tarafsızlığını tartışmaya yer bırakmayacak şekilde gösteren bu paylaşımlardan sonra, dürüst yargılama ve hukuka uygunluktan söz etmek ayıp değil mi? Soruşturmayı yürüten savcı halen FETÖ üyeliğinden yargılanıyor, bilirkişisi bu ölçüde tarafsız, tanıkları Aydınlık gazetesinin bazı yazarları, Hüseyin Gülerce, Latif Erdoğan... Ve biz bu tablo ve deliller karşısında FETÖ’ye yardımdan suçluyuz. Dünyanın en absürt kara komedisi!" diye yazdı. 

AHMET ŞIK: YARGILANACAKSINIZ

Hakaretlere maruz kalan Ahmet Şık ise, "Diz çöküp biat eden yargı mensuplarının ya da ipini tutan sahiplerinin Ünal Aldemir denen haddini bilmeze "bilirkişi" demeleri bu dönemin suçlularından olduğunu ve diğerleriyle birlikte yargılanacağı gerçeğini değiştirmiyor" dedi. (Kaynak: Evrensel)

Öne Çıkanlar