Bill Gates: Salgın çok daha öldürücü bir hale gelebilir

Bill Gates: Salgın çok daha öldürücü bir hale gelebilir
Koronavirüsü salgını ile ilgili açıklamalarıyla gündem yaratan Bill Gates, 'Dünya daha pandeminin en kötü haliyle karşılaşmadı' uyarısında bulundu.

Covid-19 salgınını yıllar önce öngören Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, İngiliz medyasına konuşarak koronavirüsü salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times’a konuşan Gates, şu ana kadar dünya çapında 6.2 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüsü ile ilgili yorumlarda bulunarak salgının çok daha öldürücü bir hale gelebileceğini dile getirdi.

'ÇOK DAHA BULAŞICI VE ÖLÜMCÜL BİR VARYANT OLUŞABİLİR'

Sözcü'nün aktardığına göre, daha önce salgının Aralık 2021’de daha kötü bir hale geleceğini bilen ve Omicron varyantıyla bunu da doğru tahmin eden Gates, "Çok daha bulaşıcı ve ölümcül bir varyant oluşabilir. Bu da dünya daha pandeminin en kötü haliyle karşılaşmamış demek oluyor" dedi.

Gates, "Endişe yaratmak istemiyorum ama salgının daha bulaşıcı ve daha da ölümcül bir koronavirüsü varyantı yaratması ihtimali yüzde 5’in çok üstünde. Yani daha en kötüsünü görmedik" dedi.

"Sonraki pandemiyi nasıl engelleriz" isimli bir kitap yayınlayan Gates, epidemiyoloji alanında uzmanlaşmış kişilerle bilgisayar modelleyenlerle bir ekip oluşturularak gelecekteki küresel sağlık tehditlerine karşı çalışılması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar