'Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı yardımcılığına atanıyor'

'Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı yardımcılığına atanıyor'
Ankara kulislerinde, belediye seçimini kaybeden eski başbakan Binali Yıldırım’ın parti içi tartışmalardan sonra, 'Dostumu düşmanımı tanıdım' dediği iddia ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde üst üste iki yenilgi yaşayan eski başbakan ve AKP Milletvekili Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirileceği öğrenildi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın Ankara kulislerinden aktardığı bilgiye göre,  İstanbul Büyükşehir seçimini kaybeden Binali Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması konusunda hazırlıklar yapıldığı belirtilirken, eski başbakanın Fuat Oktay’dan sonra 2'inci Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, Beştepe’deki koltuğa oturmasına kesin olarak bakılıyor.

'YILDIRIM, DOSTUMU DÜŞMANIMI TANIDIM DEDİ' İDDİASI

Binali Yıldırım için, Cumhurbaşkanlığı sarayında makam odası hazırlıklarına başlandığı da kulislerden aktarılan iddialardan.

Cumhurbaşkanı yardımcılığında 2'inci pozisyona gelme ihtimali kuvvetlenen Binali Yıldırım'ın hakkında dile getirilen iddialara göre, Yıldırım'ın İstanbul yenilgisi sonrası parti içinde hız kazanan tartışmaların ardından, "Dostumu düşmanımı tanıdım. Yeni dönemde buna göre hareket edeceğim" dediği yorumları yapılıyor.

'KABİNE REVİZYONUNA YAKIN ÇEVRESİ ENGEL OLUYOR' 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlar kurulunda değişikliğe gidip gitmeyeceği uzun zamandır tartışılırken, değişikliğe gidilememesinin nedenleri yine Ankara kulislerine yansıyan bilgiler arasındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresinin, 'CHP istiyor diye revizyon yapılmaz' tepkisini dile getirdiği belirtiliyor ve kısa vadede bir kabine revizyonu beklenmiyor.

Kabine revizyonu yerine, 'Cumhurbaşkanı Yardımcılarına bağlı çalışacak bir Bakanlar kurulu' modeli üzerinde durulduğu da kaydedilirken Erdoğan'ın, yardımcıları aracılığıyla bakanlıklar arasındaki koordinasyonu daha kapsamlı biçimde sağlayacağı belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar