Sedat Peker'in iddialarına yanıt veren Binali Yıldırım: Oğlum test kiti ve maske gibi malzemeler götürdü

Sedat Peker'in iddialarına yanıt veren Binali Yıldırım: Oğlum test kiti ve maske gibi malzemeler götürdü
Binali Yıldırım, suç örgütü lideri Sedat Peker’in oğlu hakkındaki 'uyuşturucu ticareti' iddialarını reddetti.

İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına yanıt verdi. Yıldırım, "Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Tümüyle reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım ile AKP İstanbul İl Binasında basına kapalı görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrası Binali Yıldırım bir açıklama yaparak Sedat Peker'in oğlunun Venezuela'dan uyuşturucu kaçırdığı iddialarına yanıt verdi.

'OĞLUM COVİD-19 TEST KİTİ GÖTÜRMEK İÇİN GİTTİ'

Oğlunun Venezuela'ya gittiğini ancak bunun ifade edilidği gibi 'resmi heyetle' olmadığını da kabul eden Yıldırım, "Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alıp kendi masraflarını karşılayarak ziyaretini gerçekleştirmiştir" dedi.

İddialara ilişkin "Kesinlikle iftiradır, yalandır" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Tümüyle reddediyoruz. Bu olsa olsa çamur at izi kalsın türünden bir suçlamadır. Ama unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela’ya gimiştir. Orada bahsedildiği gibi ocak şubatta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Coronavirus'le mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske gibi malzemeler götürmüştür. Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı onlarla birlikte oldu. Resmi heyetle gittiği ifade ediliyor, bu da gerçek dışıdır. Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alıp kendi masraflarını karşılayarak ziyaretini gerçekleştirmiştir."

PEKER NE DEDİ?

Sedat Peker, bugün yayınladığı son videosunda kokain sevkiyatında Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ı işaret ederek Venezuela'ya gittiğini söyledi. Peker, şöyle konuştı:

"Kokain işini anlatayım. Yeni güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı. Para trafiği nasıl oluyor? Kıbrıs, Halil Falyalı. Tüm para trafiği buradan dönüyor. Erkan Yıldırım Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın misafiri. Ben Binali Bey'in böyle bir organizayonun içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler ve bu işin aparatı haline geldi. Türkiye'ye gelişi-gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor? Erkan Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon ediyor. Peki, Mehmet Ağar bunun neresinde? Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar