Bingöl’de devam eden yangın köylere yaklaştı: Helikopter yetersiz acil uçak gerekiyor

Bingöl’de devam eden yangın köylere yaklaştı: Helikopter yetersiz acil uçak gerekiyor
Bingöl’ün Yayladere ilçesinden seslenen CHP’li Bulut, yangının köylere yaklaştığını ve acil yangın söndürme uçaklarının müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- Bingöl’ün Yayladere ilçesinde 3 gün önce çıkan orman yangınını devam ediyor. Söndürme çalışmalarının devam ettiği ilçede etkili rüzgâr ve arazinin engebeli olması yangına müdahaleyi zorlaştırıyor. 

Yangın yerine giderek, söndürme işlemlerine yardım eden CHP Adana milletvekili Burhanettin Bulut, yangının köylere yaklaştığını belirterek, helikopterlerin yetersiz olduğu acilen uçak ile müdahale gerektiğini söyledi. 

Bulut, rüzgârın etkisiyle yangının ormana doğru ilerlediğini de kaydetti. Yangının uçak ile müdahale dışında söndürülemeyeceğini belirten Bulut, tüm çabalara rağmen yangının büyüyerek ilerlediğini belirtti. 

Yayladere ilçesinde bulunan yangın yerine Erzurum, Elazığ ve Diyarbakır'dan da takviye ekipleri gönderildi. 6 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve Yayladere Belediyesi'ne ait 2 itfaiye aracıyla 100 kişilik ekip karadan, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait iki helikopter de havadan alevlere müdahale ettiği yangını söndürme çalışmalarında 3’üncü güne girildi.

Ancak yangın hala söndürülemedi. Yangın söndürme ekiplerine halkta destek veriyor. Etkili rüzgar ve engebeli arazi yapısı nedeniyle yer ekiplerinin müdahalede güçlük yaşadığı yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Öne Çıkanlar