Bingöl Yedisu'da 2 aydır Covid-19 vakası görülmüyor

Bingöl Yedisu'da 2 aydır Covid-19 vakası görülmüyor
Yedisu Kaymakamı, ilçede son iki ayda 30 kişinin test yaptırdığını ve en son pozitif vakanın 7 Ocak'ta görüldüğünü söyledi.

Bingöl'de merkeze 109 kilometre uzaklıktaki 1.500 nüfuslu Yedisu ilçesinde 7 Ocak'tan bu yana  Covid-19 vakası tespit edilmedi.

Halkın önlemlere uyduğu lçede sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı saatlerde bile cadde ve sokaklar büyük oranda boş kalıyor.

Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak, ilçede son iki ayda 30 kişinin test yaptırdığını ve en son pozitif vakanın 7 Ocak'ta görüldüğünü aktararak şöyle konuştu: "İki ayı geçkin bir süredir Yedisu'da vakalarda bir değişiklik olduğunu görmedik. Çok şükür uzun zamandır sıfır vaka ile devam ediyoruz. Bunun en büyük sebebi de vatandaşlarımızın katkısı. Herkes, vaka olmadığı halde sosyal mesafe, hijyen, maske tedbirlerine uyumaya devam ediyor. Kendini hasta hisseden vatandaşlarımız bir an önce gelip yeni test yaptırıyor. Uzun zamandır da testlerimizi yapıyoruz ama negatif sonuçlar elde ediyoruz, çok şükür. İlçe dışından gelen vatandaşlarımızı, muhtarlarımız bildiriyor. Onları ilk süreçte özellikle 10 günlük izolasyon sürecine alıyoruz. Hastalık belirtisi olup olmadığını takip ediyoruz. Daha sonrasında herhangi bir sıkıntı çıkmadığı takdirde evlerinden çıkmalarına kurallara uymak şartıyla izin veriyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar