Yok saydıkları ekonomik kriz Akit'i de vurdu: Zam değil 'güncelleme'

Yok saydıkları ekonomik kriz Akit'i de vurdu: Zam değil 'güncelleme'
Akit, 1,5 lira olan gazete fiyatını 2,5 liraya yükselttiğini 'zam' kelimesini kullanmaktan kaçınarak duyurdu, 'güncelleme' ifadesini kullandı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi görmezlikten gelen hükümete yakın Yeni Akit gazetesi, bugün bir zam haberini duyurdu. Akit 1,5 lira olan fiyatını 2,5 liraya yükselerek, söz konusu zammın gerekçesini ise kağıt maliyetindeki artış olarak belirtti. Zam duyurusu ise hükümetin iğneden ipliğe yaptığı zamlara karşı iktidar medyasının sık sık başvurduğu 'güncelleme' ifadesiyle aktarıldı.

Türkiye’de her geçen gün farklı bir ürüne zam gelirken iktidara yakın medya kuruluşları yapılan zamları görmezden gelmeyi tercih ediyor. Son aylarda kendini iyiden iyiye hissettiren ekonomik krizi görmezden gelen Yeni Akit gazetesi ‘Lezzetli bayat ekmek tarifi’ gibi birçok haber yayımlayarak tepkilerin hedefi olurken yok saydığı krizi gerekçe göstererek ‘zam’ yapmak zorunda kaldığını açıkladı.

Akit, 1,5 lira olan gazete fiyatını 2,5 liraya yükselttiğini "zam" kelimesini kullanmaktan kaçınarak duyurdu, "güncelleme" ifadesini kullandı.

 Akit’in açıklamasında, "En son 01.02.2020 tarihinde 1.5 lira olarak güncellediğimiz gazetemizin fiyatı; ithal kağıt ve baskı maliyetlerindeki artıştan dolayı bugünden itibaren 2.5 lira olmuştur. Siz değerli okurlarımızın anlayışına sığınıyor ve desteğinizi sürdüreceğinize inanıyoruz" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar