Birleşik İşçi Zemnii'nden kampanya: Tek çare işçi, emekçi hükümeti

Birleşik İşçi Zemnii'nden kampanya: Tek çare işçi, emekçi hükümeti
Şişli’deki Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen toplantısında 'İşsizlik, yoksulluk, kriz yaratan ekonomik düzene karşı çare: İşçi-Emekçi Hükümeti!' kampanyası açıklandı.

+GERÇEK- Birleşik İşçi Zemini (BİZ), ekonomik krize karşı kampanya programını Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. 

Emekçi Hareket Partisi, Kırmızı Gazete, İşçinin Kendi Partisi (İKEP) ve Emek ve Adalet Platformu’ndan oluşan BİZ, "İşsizlik, Yoksulluk, Kriz Yaratan Ekonomik Düzene Karşı Çare: İşçi-Emekçi Hükümeti" başlıklı krizden çıkış için kampanya programı hakkında bilgi verdi.

12 madde altında açıklanan kampanya programını şu şekilde:

-Ancak işçi sınıfı hareketi ve meclislerinin denetimindeki bir işçi-emekçi hükümeti, işsizlik, yoksulluk ve krizler yaratan mevcut ekonomik işleyişi halkın yararı yönünde değiştirebilir, demokrasi ve işçi sınıfı düşmanı tek adam rejimine son verebilir ve farklı biçimler altında da olsa anti-demokratik rejimlerin devamına engel olabilir.

-İşçi emekçi hükümetinde işten çıkarmalar durdurulacak, geniş kamu yatırımları ve iş süresinin 6 saate indirilmesiyle tam istihdam sağlanacak.

-Halkın kullanmadığı dış borçlar ödenmeyecek ve IMF ile görüşülmeyecek.

-Büyük ölçekteki kar, rant, döviz mevduatı ve servetten artan oranlı vergi alınacak. Döviz mevduatı edinimi sınırlandırılacak.

-Asgari ücret, daha sonrasında arttırılmak üzere belirli bir dönemle sınırlı işe başlama ücreti olacak, yoksulluk sınırının üstünde belirlenecek; güvencesiz, sigortasız, taşeron koşullarında çalışılmayacak.

-Halka ısınma, ulaşım, iletişim, enerji, su gibi ihtiyaçların temel asgari düzeyi ücretsiz sağlanacak. Halkın temel ihtiyaçlar için kullandığı kredi ve kredi kartı borçları silinecek.

-AKP'nin haksız ve usulsüz olarak verdiği müşteri garantili bütün ihaleler iptal edilecek.

-Kritik sektörlerdeki kuruluşlar tazminatsız kamulaştırılacak ve dış ticaret bankasının bulunmasıyla birlikte, tek banka sistemine geçilecek.

-Ücretlere halkın gözetiminde belirlenen enflasyon oranında her ay zam yapılacak ve toplu sözleşmelerle elde edilen zam bu seviyeye eklenecek.

-Ucuzluğu sağlamak için temel ihtiyaçlara yönelik zamlar durdurulacak, bunlardaki vergiler kaldırılacak ve bunların üretimi demokratik-merkezi olarak planlanacak.

-Kıtlık tehlikesine karşı, üretimi arttırmak üzere köylülerimiz desteklenecek ve tarımsal ürünlerin arz edilmesinde aracılar devreden çıkarılacak.

-Büyümenin yarattığı kaynak, toplumsal ihtiyaçlara göre ve emek gelirlerini arttıracak yönde dağıtılacak."

BİZ adına kampanya programını açıklayan Kırmızı Gazete’den Aslı Sevim, tüm işçi ve emekçilere çağrı yaparak, "Bu hedefleri hayata geçirmek üzere şimdiye kadar hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm işçi ve emekçileri birleşik, demokratik, çoğulcu bir emek siyasetini yükseltmek üzere komiteler, meclisler biçiminde örgütlenmeye ve bir işçi-emekçi hükümeti için mücadele etmeye davet ediyoruz." dedi.

'İNSANCA VE ONURLU YAŞAMDA ISRARCIYIZ'

Emek ve Adalet Platformu adına konuşan Betül Kocaaslan ise şöyle konuştu:

"Emeğimizi sömüren, halkları yoksulluğa ve bizi sefalete, dünyayı da yok oluşa sürükleyen bu kapitalist sisteme ve aynı zamanda kadınların ücretsiz emeğine el konulmasını mümkün kılan bizi şiddete, baskıya, yoksulluğa mahkum eden bu ataerkil düzene ve gençlere umutsuzluktan öte bir vaadi olmayan bu siyasal düzene karşı örgütlü mücadele etmekten başka bir şansımız olmadığını düşünüyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz.

Biz kula kulluğa ve sömürünün olmadığı bir dünyaya inanıyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. İnsanca ve onurlu bir yaşamda ısrar ediyoruz. Tüm ezilenleri ve emekçileri de bu mücadeleye davet ediyoruz. Bu kampanya çağrımız da bunun bir parçası. Gelin birlikte işçi emekçi hükümetine giden yolu birlikte örgütleyelim. Sömürü düzeninden çıkışı hep birlikte örgütleyelim."

Öne Çıkanlar