Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan Diyanet'in ‘devletin temsilcisi imamlar kaldı’ açıklamasına tepki

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'ndan Diyanet'in ‘devletin temsilcisi imamlar kaldı’ açıklamasına tepki
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Diyanet’in açıklamasına tepki göstererek, ‘20 bin okulun hangi amaçla kapatılıp öğrencilerin taşımalı eğitime mahkûm edildiği anlaşılmış oldu’ dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkan Mehmet Balık, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'in "Pek çok yerde devletin temsilcisi imamlar kaldı" açıklamasına tepki gösterdi. Balık, En son Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre ‘köylerde devlet imam oldu’ açıklamasıyla 20 bin okulun hangi amaçla kapatılıp öğrencilerin taşımalı eğitime mahkûm edildiği anlaşılmış oldu" ifadelerini kullandı.

Balık yaptığı açıklamada hükümet politikaların eleştirerek, "AKP hükümeti Cumhuriyet kazanımlarına savaş açmış bir şekilde oluşturduğu politikaları sonucunda milli güvenlik, adalet ve en son eğitim sisteminin yapısını bozarak yurdumuzu bozguna uğratmaya çalışmaktadır. En son Diyanet’in yaptığı açıklamaya göre köylerde devlet imam oldu açıklamasıyla 20 bin okulun hangi amaçla kapatılıp öğrencilerin taşımalı eğitime mahkûm edildiği anlaşılmış oldu" dedi.

‘LAİKLİK İLKESİNE AYKIRI BİR ŞEKİLDE HAREKET EDİLMİŞTİR’

   

   Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkan Mehmet Balık

ANKA’da yer alan habere göre Balık, "Köylerden öğretmenler kopartılarak binlerce öğrenciyi çağdaş eğitimden uzaklaştırılmış, laiklik ilkesine aykırı bir şekilde hareket edilmiştir. Diyanet’in yaptığı bu açıklama daha önceki zihniyet köy enstitülerini kapatarak çağdaş eğitimin önünü kesmeye çalıştıysa bugün o zihniyetin hala devam ettiği ve köylerden başlayarak çağdaş eğitim sistemini yok etmeye çalıştığının açık bir itirafıdır. Ayrıca Diyanet'in 'İmamların, koruyucu hekimlik, elektrikçilik, tesisatçılık ve şoförlük bilmesi gerekiyor' ifadesi hali hazırda devlette kadrosu bulunan alanında uzman kişilerin açık bir şekilde haklarının gasp edildiğinin bir itirafıdır" değerlendirmesi yaptı.

AKP köy okullarını kapatarak köylerdeki çocuklarımızın eğitim hakkını gasp ettiğini söyleyen Balık şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin her yurttaşı kutsal olduğu gibi büyükşehirde yaşayan çocuklarla en ücra köylerde yaşayan çocuklar aynı hizmeti alması bir haktır. AKP hükümeti köy okullarını kapatarak köylerimizde yaşayan çocuklarımızın eğitim alma hakkını gasp etmiştir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; kapatılan köy okullarının tekrar açılması ve yurttaşlarımızın bulunduğu her köye eğitim, ziraat ve sağlık gibi hizmetlerin alanında uzman kişilere verilmesini talep ediyoruz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar