Birleşik Mücadele Güçleri: Kobane direnişi meşrudur, yargılanamaz

Birleşik Mücadele Güçleri: Kobane direnişi meşrudur, yargılanamaz
Yarın ilk duruşması görülecek olan Kobanê Davası’nın HDP’yi kapatmaya dönük bir saldırı olduğunu ifade eden BMG, direnişin meşru olduğunu belirterek davayı sahiplenme çağrısında bulundu.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı, yarın ilk duruşması görülecek olan Kobanê Davası’na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

‘TARİHSEL DİRENİŞLER İKTİDARIN KORKUSUNU BÜYÜTTÜ’

"Kobanê direnişi meşrudur, yargılanamaz. HDP susturulamaz" başlıklı açıklamada, burjuvazinin tüm devrimci değer ve kazanımlarına düşmanlık temelinde yaklaştığı belirtilerek, halkların mücadele belleğine saldırdığı ifade edildi. Tarihsel direnişlerin, iktidarın korkusunu büyüttüğüne vurgu yapılan açıklamada, bu tarihsel direnişlerin başında Gezi ve Kobanê’nin geldiğinin altı çizildi.
Gezi ve Rojava Devrimi ile onun bir parçası olarak Kobanê direnişlerinin milyonlarda umut yarattığına dikkat çekilen açıklamada, iktidarın halkın öfkesini hazmedemediği, bu nedenle de direnişleri hedef aldığı belirtildi.

‘HDP’Yİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

"Barbar IŞİD çeteleriyle birlikte Kobanê’yi işgal eden, yağmalayan ve başta kadınlar, çocuklar olmak üzere binlerce kişiyi vahşice katleden faşist iktidar Kobanê’yi yargılayamaz" diye belirtilen açıklamada, Kobanê direnişinin meşru olduğu vurgulandı. Meşru bir direnişin hiçbir güç tarafından yargılanamayacağına dikkat çekilen açıklamanın devamında "Faşist iktidarın Kobanê saldırısı, HDP’yi kapatma, susturma ve HDP nezdinde başta ezilen Kürt ulusu olmak üzere bir bütün toplumsal mücadeleyi boğmaya dönük kapsamlı bir saldırıdır. Birleşik Mücadele Güçleri olarak dün olduğu gibi bugünde Rojava devrimini, Kobanê’yi ve HDP’yi savunmaya devam edeceğiz" denildi.

Kobanê davası nezdinde yargılanmak istenenin HDP olduğuna işaret edilen açıklamada, topyekün tasfiye ve saldırılara karşı mücadelenin büyütüleceği mesajı verilerek, HDP’yi savunmak üzere bir araya gelme çağrısında bulunuldu.

Öne Çıkanlar