'Biz halkız, oksijen bitene kadar varız'

'Biz halkız, oksijen bitene kadar varız'
Bakan Bozdağ, 'savaş değil barış istiyoruz' diyen aydınlara 'Böyle aydın olmaz olsun' dedi. Yanıt mektuba imza atan Aydın Selcen'den geldi.

HABER MERKEZİ- Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sorunların diyalog ve barış yoluyla çözülmesi için AKP’li milletvekillerine mektup gönderen 170’i aşkın isim için, "Böyle aydın olmaz olsun" dedi. Bozdağ'a yanıt imzacı isimlerden olan Aydın Selcen'den geldi.

Bekir Bozdağ, A Haber’de barış çağrısı yapan mektupla ilgili şunları söyledi:

"Bunlar hep bildik tipler. Terör örgütlerinin gönüllü şakşakçıları, gönüllü destekçileri. Barış kavramı altında terör örgütlerine, onların teröristlerinin çökertilmesine dönük başlayan harekatı, operasyonu zayıflatmak için kamuoyu oluşturuyorlar. Bunları bir kez daha milletimize şikayet ediyorum. Böyle aydın olmaz olsun."

AYDIN SELCEN: BANA DİYOR

Mektupta imzası olan Aydın Selcen, Bekir Bozdağ'a "Bana diyor" diyerek yanıt verdi. Selcen, tivitter hesabından şunları paylaştı:

"Cezayir'de 95-97 iç savaşta, 03-06 Bağdat'a Paris'ten, 10-13 Erbil'e Vaşington'dan gönüllü gidip, intihar saldırısı dahil defalarca ölüm tehlikesi atlatarak görev yapan, askere NATO Askeri Işler Dairesi'nden torpil olmasın diye 94'te habersiz gidip 9 ay er yapan bana diyor."

"Sabit tüvütten hikâyesini okuyabileceğiniz üzere, büyük dedesi Osmanlı'nın son Trabzon Valisi (14-18) Cemal Azmi Bey 22'de Nemesis kapsamında Berlin'de Talat Paşa'dan hemen sonra şehit edilip, 15'te kökü kazınan Ermeni kardeşlerinin acısını paylaşan bana diyor."

"Babasının Aydın adını merhum Menderes'e atfen koyduğu, milliyetçi, anti-komünist yetişip hayatının hiç bir döneminde solcu olmayan, hukuk devleti, laiklik, çoğulculuk, ademimerkeziyetçilik, katılımcılık, tam parlamenter demokrasiyi barışçıl yollardan savunan bana diyor."

"Hakikaten böyle kökü dışarıda Aydın olmaz olsun! Aydın dediğin Sayın Bozdağ gibi organik olmalı. Ama biz de burada durup varlığımızla sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz. Zira ne konuk ne vitrin süsüyüz bu ülkede. Eşit anayasal yurttaşız. Biz halkız, oksijen bitene kadar varız."

Öne Çıkanlar